לקריאה מהירה: המלצות לקוד קלוד טור #9 מאת אלכס
תוכן הפוסט
הי חברים יקרים 😍 מדי שבוע אני אחלק טיפים מתוך הניסיון שלי ורק מתוך הניסיון שלי. יש אלפי "תעשה ככה וככה" אבל אני מדבר מתוך ניסיון של קרוב ל-6 חודשים עם קלוד קוד ועשיתי כמה פרוייקטים מעניינים איתו . אז טור אחרון עסק ב.. למה אני לא כבר לא פוחד מממשק CLI ממשק Command Line Interface בניגוד לאפליקציה או ממשק IDE שהם מאד פופולריים כאשר היתרון הגדול ב- CLI הוא האפשרות ליצור סקריפט אוטומציה שמכיל פקודות פייטון לדוגמא משורשרות שהוא לטעמי הרבה יותר אינטואטיבי ב CLI מאשר IDE (אבל זה עניין של נוחות והרגלי שימוש... )
אתמול חשבתי במה הטור הפעם יתעסק, והחלטתי קצת לחרוג מהטיפים הטכניים הרגילים.
במקום עוד פקודה או יכולת של Claude Code, חשבתי לרכז כמה מושגים שאנחנו זורקים כל הזמן באוויר בעולם הזה. Repo, Clone, Context, Tokens, ועוד כל מיני מילים שבהתחלה נשמעות כאילו כולם מסביב כבר נולדו איתן.
אז הנה המילון שלי, בניסוח הכי פשוט שאני יכול לתת.
אלו בדיוק הדברים שאם הייתי מתחיל היום לעבוד עם Claude Code, הייתי שמח שמישהו יסביר לי.
ואם יש כאן אפילו מושג אחד שלא הכרתם קודם, עשיתי את שלי.
REPO
קיצור של Repository.
אני אוהב לחשוב עליו בתור הבית של הפרויקט.
בתוך ה־Repo נמצאים בדרך כלל הקוד, הקבצים, התיעוד, קבצי ההגדרות והיסטוריית השינויים של הפרויקט.
בפרויקט Claude Code יכולים להיות בו גם דברים כמו CLAUDE.md, Skills והגדרות נוספות.
חשוב לזכור שסיסמאות, API Keys וטוקנים סודיים לא אמורים להישמר כחלק מהקוד של הפרויקט.
בקיצור, ה־Repo הוא הלחם והחמאה שלנו.
CLONE
בהמשך ישיר ל־Repo מגיעה המילה Clone.
התרגום המילולי הוא שכפול, ובעולם Git המשמעות היא יצירת עותק של ה־Repository אצלנו במחשב.
כלומר, יש פרויקט שיושב למשל ב־GitHub ואנחנו רוצים להתחיל לעבוד עליו אצלנו.
עושים Clone ומקבלים עותק מקומי של הפרויקט.
חשוב להבדיל בין Clone לבין הורדת ZIP רגילה. ב־Clone אנחנו מקבלים גם את מבנה ה־Git והיסטוריית הפרויקט, ולא רק אוסף קבצים. הלאה למושג הבא...
GitHub Copilot
כאן כדאי לעשות סדר קטן.
זה לא ממש מודל אלא מוצר של GitHub שנועד לעזור בפיתוח תוכנה בעזרת AI.
אפשר לעבוד איתו מתוך סביבות פיתוח שונות וגם דרך ממשק CLI.
כלומר, כשאנחנו אומרים Copilot, אנחנו מדברים על כלי עבודה שמספק יכולות AI למפתחים ולא בהכרח על המודל הספציפי שנמצא מאחוריו. וזה גם פלאגין בתוכנות מסוג IDE כגון: קרסור או VS Code .
CLI
דיברנו על זה טור שעבר... ראשי תיבות של Command Line Interface.
בעברית פשוטה: ממשק שורת פקודה.
במקום לעבוד בעיקר עם כפתורים, תפריטים וחלונות, אנחנו כותבים פקודות בתוך Terminal. Claude Code מזוהה מאוד עם צורת העבודה הזאת.
נכנסים לתיקיית הפרויקט, מפעילים:
claude
ומתחילים לעבוד.
בהתחלה ה־CLI יכול להיראות קצת מאיים, אבל מהר מאוד מגלים שהוא מאפשר לעבוד בצורה מאוד ישירה עם הפרויקט. ולטעמי יש מלא יתרונות...
IDE
קיצור של Integrated Development Environment.
במילים פשוטות, סביבת העבודה שבה אנחנו כותבים ועורכים את הקוד שלנו.
VS Code, Visual Studio, PyCharm וסביבות JetBrains אחרות הן דוגמאות מוכרות.
אפשר לחשוב על IDE בתור שולחן העבודה של המתכנת.
שם אנחנו עורכים קבצים, מחפשים בקוד, מריצים תוכנות, עובדים עם Git ולעיתים גם מפעילים כלי AI.
Claude Code יכול לעבוד לצד סביבת הפיתוח שלנו ואפילו להשתלב בחלק מהן וגם
קודקס..וגם מודל גרוק..ועשרות מודלים אחרים... זה פשוט סביבת עבודה בניגוד לעבודה מול CLI שהיא נטו טקסטואלית.
PROMPT (פרומפט)
זה אחד המושגים הבסיסיים ביותר בעולם ה־AI אבל חלקנו קצת מפספסים...
Prompt סוג של שורת הנחייה (פקודה) הוא פשוט מה שאנחנו מבקשים מהמודל לעשות.
למשל:
Find the bug in the login system
או
check the folder and see if it cotain MD files
או:
תבדוק למה הטסט הזה נכשל ותסביר לי לפני שאתה משנה משהו.
בעבודה עם Claude Code אני ממליץ לחשוב על Prompt פחות בתור "פקודה למחשב" ויותר בתור הסבר לאדם שיושב לידכם ועוזר לכם בפרויקט.
ככל שתסבירו טוב יותר מה אתם רוצים מה המטרה ומה חשוב לכם לא לשנות, כך יהיה ל־Claude קל יותר להבין את המשימה. ובקיצור..לא להתבייש לפרט !!
CONTEXT (קונטקסט )
אחד המושגים הכי חשובים להבנת עבודה עם AI.
Context הוא המידע שהמודל מחזיק מולו בזמן שהוא עובד.
השיחה שלנו, קוד שהוא קרא, הוראות שנתנו לו, תוצאות של פקודות ומידע נוסף יכולים להפוך לחלק מה־Context.
אפשר לחשוב על Context בתור שולחן עבודה.
כל עוד יש עליו כמות סבירה של דברים, קל למצוא הכול.
כשהשולחן מתחיל להתמלא בעשרות מסמכים, פתקים וקבצים, קשה יותר לשמור על סדר.
וזה בערך מה שקורה גם בשיחה ארוכה מאוד עם AI.
CONTEXT WINDOW
בהמשך ישיר ל־Context מגיע המושג Context Window.
זהו הגבול לכמות המידע שהמודל יכול להחזיק ולעבד כחלק מההקשר הפעיל שלו.
לא מדובר בזיכרון אינסופי.
ככל שהעבודה מתארכת, אנחנו מוסיפים עוד שיחות, עוד קוד, עוד פלטים ועוד מידע.
לכן לפעמים שווה לפתוח Session חדש או לארגן מחדש את העבודה כאשר מרגישים שהשיחה הפכה גדולה ומסורבלת מדי.
TOKEN (טוקן)
Token הוא אחת מיחידות המידע שהמודל משתמש בהן כדי לעבד טקסט.
אנחנו רגילים לחשוב במילים ומשפטים, אבל המודל מפרק את הטקסט ליחידות קטנות יותר שנקראות Tokens.
לא צריך להתחיל לספור Tokens בזמן העבודה.
אבל כן כדאי להבין שהם קשורים ישירות לכמות המידע שהמודל מעבד ולגודל ה־Context.
כאשר עובדים דרך API, Tokens קשורים גם לעלות השימוש. כלומר ביצוע נניח של הורדה של קובץ גדול יעלה כמות טוקנים מסויימת...
SESSION (סשן)
Session הוא פשוט סבב עבודה עם Claude Code.
אנחנו נכנסים לפרויקט, מפעילים Claude Code ומתחילים לעבוד.
Claude קורא קבצים, אנחנו שואלים שאלות, הוא מריץ פעולות, אנחנו ממשיכים לתת הוראות, וכל העבודה הזאת מתרחשת בתוך Session.
אפשר לחשוב על Session כמו פגישת עבודה אחת עם Claude.
לפעמים היא נמשכת עשר דקות.
לפעמים שעה. , ולפעמים חוזרים אליה גם בהמשך. אפשר לעשות את הקורלציה של סשן לפ'יצר אבל זה לא בהכרח חייב להיות ככה...
CLAUDE.md
טוב עוד משהו שרב היוזרים מפספספים או מתעלמים... וזה קרה לי גם בהתחלה... אם אתם מתחילים לעבוד ברצינות עם Claude Code, זה מושג שבהחלט כדאי להכיר.
CLAUDE.md הוא קובץ שבו אנחנו יכולים לתת ל־Claude מידע והוראות קבועות לגבי הפרויקט.
למשל:
איך הפרויקט בנוי.
איך מריצים את הטסטים.
באיזה סגנון אנחנו כותבים קוד.
איזה קבצים לא כדאי לשנות.
מה חשוב לבדוק לפני שמסיימים משימה, מה מטרות הפרוייקט....
אני אוהב לחשוב על CLAUDE.md בתור דף ההוראות שמחכה לעובד החדש בכל פעם שהוא נכנס למשרד.
במקום להסביר ל־Claude שוב ושוב את אותם הדברים, אפשר לשמור אותם כחלק מהפרויקט.
ומי שלא מכיר את המושגים האלה יכול להרגיש כאילו נכנס באמצע שיחה של מפתחים ותיקים. אבל ברגע שמכירים את המילים הבסיסיות, פתאום הכול מתחבר.
שבוע הבא נמשיך עוד מושגים נוספים מעולם ה- GIT שיעשו לכם המון שכל...
====================================================
קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:
וכמובן אפשר לפנות אליי בפרטי לשאלות או התייעצויות
נכתב על ידי Commodore 64