לקריאה מהירה: המלצות לקוד קלוד טור #7 מאת אלכס
תוכן הפוסט
הי חברים יקרים 😍 מדי שבוע אני אחלק טיפים מתוך הניסיון שלי ורק מתוך הניסיון שלי. יש אלפי "תעשה ככה וככה" אבל אני מדבר מתוך ניסיון של קרוב ל-5 חודשים עם קלוד קוד ועשיתי כמה פרוייקטים מעניינים איתו . אז אחרי שדיברתי פעם אחרונה על מסד נתונים חינמי אמיתי בשם: PostgreSQL שיכול לשבת על שרת וירטואלי VPS
ולהתממש ישירות מול קלוד קוד כמו הכנה של Schema , טבלאות , תלויות ופרוצדורות . היום נדבר על ...רוטינות (Routines) על גבי שרתי אנטרופיק מה שמבטיח לנו אמינות רבה וגם בטיחות רבה (אם כי המילה בטיחות הוא משהו אינדיבדואלי ותמיד מומלץ להיות עם היד על הדופק ואני מאמין שיש כלים ברשת שיכולים לבדוק כל יציאת API לענן אבל זה כבר בפרק הבא ) בחזרה לרוטינות, בניגוד לפקודת תזמון מקומית שתלויה במחשב שלכם, Routine בענן יכולה להתחיל לעבוד גם כאשר המחשב כבוי, הטרמינל סגור ואתם בכלל לא ליד סביבת הפיתוח . איך ומתי להפעיל את הרוטינות . אז הרוטינות שזה תהליך מחזורי כמעט תמיד (למרות שאפשר גם להגדיר אותו חד פעמי) הוא תהליך שעובד מול Repository בגיטאהב (לא ניסיתי מול כלים אחרים...) ככה שאם אתה לא עובדים מול Repo אז הטור הזה פחות מיועד בשבילכם. אבל במידה ויש לכם אפשר להגדיר את הרוטינות בשני אופנים פשוטים:
א. באמצעות הפקודה
/scheduleב. או בפניה ישירה (הדרך המועדפת עליי...)
/schedule every weekday at 9am review all open pull requestsמה בדיוק קורה כל פעם שרוטינה מופעלת?
בכל פעם שה-Routine מופעלת, Anthropic פותחת סשן חדש ונפרד של Claude Code בענן. ה-Repository שבחרתם משוכפל מחדש מה-Default Branch, ו-Claude יכול לקרוא את הקוד, להריץ פקודות, לבצע בדיקות, להשתמש ב-Skills שנמצאים בתוך הפרויקט ואפילו ליצור Branch חדש ו-Pull Request לבדיקה. שינויים ש-Claude יוצר נשמרים בדרך כלל בענפים שמתחילים בשם claude/.
צריך לזכור שהרוטינה קוראת את הקבצים מה Repo כגון קבצי תצורה CLAUDE.md , קריאה של Skills , קונפיגורצייה של הפרוייקט (רכיבים של back ו front ..)
שימושים פופולריים ל-Cloud Routines
1. סקירה יומית של Pull Requests
בכל בוקר Claude עובר על Pull Requests חדשים, מריץ בדיקות, מחפש בעיות אבטחה או ביצועים ומשאיר הערות למפתחים.
Every weekday morning, review all open pull requests
Check for
- failing tests
- security risks
- duplicated code2. בדיקות לילה
במקום לגלות בבוקר שה-Build נשבר, Claude מריץ בלילה את הבדיקות ומנתח את הכשלים.
Run the complete test suite every night
If tests fail
Identify the probable cause
Check whether the failure was introduced by a recent commit
Create a detailed report
ויש עוד לא מעט שימושים נוספים, עוד דוגמא אחרונה פרקטית שלי מהזמן האחרון מהפרוייקט של שליחת ווצ'אפ בנושא קריפטו ורטרו מדי יום למנויים...
התחברות להרבה מקורות מידע שונים ומשיכת חדשות רלוונטיות על מה שהתרחש ב‑24 השעות האחרונות , מציאת הקשרים ותבניות בין הידיעות ניסיון לראות את התמונה הגדולה ולהבין איזה מידעים אני צריך או לא , הסוכן שהגדרתי מראש (או ב Skill ) שולח בריף מסודר למייל (או ווצ'אפ) כל בוקר עם כל הפרטים הרלוונטיים .
כל רוטינה שמגדירים מורכבת מ-3 חלקים:
הפרומפט:
כאן מנחים אותו מה לעשות — וגם מגדירים מה נחשב הצלחה.
הריפו :
הרוטינה חייבת להתחבר לריפוזיטורי (או ריפו...) , על הריפוזיטורי הזה היא בפועל רצה ומבצעת את הפעולות (למשל להריץ בדיקות על Pull Request מיום נוכחי) .
קונקטורים:
חיבור לכלים חיצוניים : שליחת מייל עם סטטוס הצלחה/כישלון, הודעות ב‑Slack, יצירת קבצים ב‑Google Drive וכדומה.ומשהו אחרון: את הרוטינה אפשר להגדיר גם ב
CLI (ממשק טקסטואלי כמו בימי ה-DOS העליזים) , Claude Desktop (האפליקציה היעילה והנוחה לרובכם..) ווממשק ה WEB
Claude AI → Routines → New Routine ושם אפשר להגדיר את השם של הרוטינה , הטריגר שלה , קונקטורים וכד'. בעיני השיטה הכי הכי נוחה להגדיר routine זה
באמצעות פקודה :
Once a week, review merged pull requests from the previous seven daysבמילים אחרות: פעם בשבוע, עבור על כל ה־Pull Requests שמוזגו במהלך שבעת הימים האחרונים . וחשוב מאד לזכור התהליכים רצים בענן ולא במחשב שלכם. אין תלות בכך שהמכונה דולקת ,מחוברת או פנויה וזה פלוס רציני...
הרוטינה רצה על הריפו בגיאהב כלומר יש לה גישה לקוד, לסקילים ולהקשר של הפרויקט. אין צורך לשכתב את הידע לתוך כל פרומפט . ואם נניח הרוטינה לא מספקת אותכם אז בהרצה הבאה הוא כבר יודע לבד trial and error להגדיר את הפרומפט בצורה אפקטיבית יותר. תהליךמעגלי, בדיוק כמו בבניית סקילים.
מקווה שנהניתם ומבינים כמה יעיל ליצור רוטינות לפרוייקטים שלכם :)
====================================================
קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:
וכמובן אפשר לפנות אליי בפרטי לשאלות או התייעצויות
נכתב על ידי Commodore 64
תגובות ותשובות (2)
אוהב את הרוטינה של הטור השבועי, מעולה אלכס! 👑
לא יצא לי להשתמש ברוטינות, נשמע שאפשר לעשות דברים מטורפים עם הרוטינות של קלוד.
שאלה קצרה:
הרוטינה מריצה את המידע שהגדרת לה בריפו או רק מכניסה/מביאה אינדיקציה מהריפו? >>
לדוגמא אם חיברתי את הרוטינה לריפו שלי,
בריפו הגדרתי משתנה סביבה של ה API של סופהבייס,
ואמרתי לרוטינה חפשי באינטרנט מידע X ותכניסי אותו לסופהבייס בתצורה Y,
האם זה אפשרי?Yossi
קודם כל תודה רבה יוסי 🥰 מחמיא לי שאנשים קוראים את הטורים שלי ומגיבים . אני לא מומחה אבל לדעתי אם תכתוב לקלוד מה את רוצה מהריפו , ובריפו יהיה את כל המידע ואת כל הכלים והקונקטורים אז בהחלט אפשר לומר לרוטינה משהו כגון:
כל יום בשעה 20:00 שעון ישראלי , תחפשי מידע באתר נניח www.cnn.com תעברי על הכתבות אשר קשורות לישראל , תכיני את המידעים הרלוונטים ותכניסי ל DB בתצורה של סיכום קצר לכל פוסט ואם יש תקלה תרשמי את זה ב log . אין סיבה שלא יצליח כי לרוטינה יש גישה לקוד של הריפו והכי יפה אפשר להתייעץ על קלוד בדיוק מה רוצים בתזמון המחזורי. בהצלחה !!
Commodore 64