לקריאה מהירה: המלצות לקוד קלוד טור #13 מאת אלכס
תוכן הפוסט
הי חברים יקרים 😍 מדי שבוע אני אחלק טיפים מתוך הניסיון שלי ורק מתוך הניסיון שלי. יש אלפי "תעשה ככה וככה" אבל אני מדבר מתוך ניסיון של קרוב לשנה עם קלוד קוד ועשיתי כמה פרוייקטים מעניינים איתו . בוא נעשה קצת Review על הטורים האחרונים שלי (ללא סדר) .
דיברתי שאפשר להעביר ג'ובים לדוגמא יצירת סרטון שמבוסס פרומטים לשרת וירטואלי VPS מבוסס לינוקס (יש אלפי חברות שמספקים שירות כזה אבל אני ממליץ בחום על הוסטינגר שהוא גם פופולרי ומאד אמין וזה מאד חשוב אם אתה רוצים לאחסן דברים קריטיים כגון: אפליקציות \ דאטהבייסים) אני משתמש לא מעט בכוח העיבוד של ה-VPS שהזמנתי , וזה מבחינתי אחד היתרונות הכי גדולים שלו. במקום להעמיס את המחשב האישי שלי בתהליכים שיכולים לקחת שעה, כמה שעות או אפילו לילה שלם, אני פשוט מעביר אותם לשרת.
לדוגמה, אם אני צריך לבצע Scraping של כמות גדולה של מידע, לעבד מאות קבצים, לבצע המרה של סרטוני וידאו או להריץ סקריפט Python שצריך לעבוד במשך שעות, אין באמת סיבה שהמחשב שלי יהיה תקוע על 100% CPU בזמן הזה.
אני מעלה את הקוד או הקבצים ל-VPS, מפעיל את התהליך, וסוגר את החלון. השרת ממשיך לעבוד גם אם המחשב שלי כבוי.
וזה החלק הכיפי. אפשר להתחיל תהליך ארוך לפני שהולכים לישון, ובבוקר לבדוק את התוצאה. ה-VPS לא צריך ללכת לישון, לא צריך להשאיר לו מסך פתוח והוא לא מתלונן שעבד כל הלילה 😄 מדליק לא??
דיברתי באחר הטורים שאפשר במקום לעבוד מול Airtable שהוא סופר פופולרי ונוח ויש לו המון יתרונות בגלל הויזואלצייה של ה-DB והאוטומציות המובנות שלא נדברים שאפשר להכין שם טפסים ודשבורדים במהירות שיא , אבל אם מחפשים נטו DB אפשר להשתמש ב PostgreSQL שהוא DB אמיתי , והוא חינמי ! חזק והכי חשוב זה ב- open source שממשיך להתפתח ולקבל עדכונים מהקהילה. אחד הדברים החזקים בו הוא שהוא הרבה מעבר לטבלאות פשוטות. הוא תומך ב־Primary Keys, Foreign Keys, , Triggers, Replication , טרנזקציות, מבנה json ועוד. כלי חזק שלא כולם מכירים...
דיברתי בטור האחרון על האפלקיציה של Opencde
OpenCode הוא סביבת העבודה, ואתם בוחרים את המוח.
הוא תומך בעשרות ספקי AI ובמודלים שונים של OpenAI, Anthropic, Google ואחרים, ואפשר לעבור ביניהם מתוך אותה סביבת Terminal. יופי של אלטרנטיבה במקום הקלודקוד (אהובי!) ובמקום קודקס.ו.. יש גם מודלים נהדרים לקוד.. שירות OpenCode Zen כולל כרגע גם מספר מודלים שמוגדרים כחינמיים ואני משתמש איתם. לגמרי עוד כלי בארגז הכלים שלנו ויש אותו גם במודל Terminal (המסך השחור המכוער חח ) וגם בתצורת דסקטופ וגם כתוסף ל IDE לקרסור או VSCode למשל. וד"א שכחתי לציין שיש לו אפילו ממשק שיכול לרוץ ה- WEB . יש לו המון פקודות מובנות (אפשר לראות ב- help) ויש המון פיצ'רים שדומים לקלודלוד.
באחד הטורים דיברתי שממש לא צריך לפחד מ Command Line Interface (אותו מסך Dos שחור ישן שמזכיר את המשחקים שהיינו מריצים את קינג קווסט עוד לפני שהיה בכלל מערכת הפעלה חח ) בקלודקוס (או קודקס..) או OpenCode מתרגלים די מהר , ויש לו פלוס מאד רציני שעין באפליקציית הדסקטופ והוא האפשרות להכנס לסשנים במקביל בצורה מאד חלקה , ואני לא מדבר שהוא מרגיש הרבה יותר טבעי למפתחים ומתכנתים ומי שמתעסק בפקודות Powershell . אז נכון בהתחלה גם אני השתמשתי באפליקצייית דסקטופ אבל בשלב מסויים עשיתי את הסוויץ' הזה וזה מרגיש הרבה יותר טבעי להשתמש בפקודות שם מאשר בדסקטופ. כמובן עניין של טעם אישי אבל בהחלט ממליץ לנסות ולראות אם זה נוח לכם גם. הפלוס מבחינתי זה להבין שלא צריך שכבה גרפית GUI כדי לעבוד מול קלודקוד וזה גם הרבה יותר מהיר.
דיברתי על מה זה GIT . אז מה זה GIT??
Git הוא מערכת לניהול גרסאות של קוד. הוא שומר היסטוריה של השינויים בפרויקט, מאפשר לחזור לגרסאות קודמות, לעבוד ב־branches ולשתף קוד עם אחרים דרך שירותים כמו GitHub. הוא עובד בצורה מבוזרת, כלומר לכל מפתח יכול להיות עותק מלא של היסטוריית הפרויקט אצלו במחשב . ודיברתי על מושגי יסוד כגון: Status , init , add , clone , commit , pull , push. אם אתם לא זוכרים את המושגים הללו תחזרו לטורים הללו והרחבתי על כל פקודה מה היא עושה . וזה נכון שקלודקוד יודע לעשות את כל זה בכתיבה חופשית (ואפילו מרושלת.. ) אבל אם קלודקוד בטעות יעשה לך Pull משיכה של "צילום" אחרון של הקוד , במקום "דחיפה" של גירסה אחרונה וימחוק לכם PR , האמינו לי זה לא יהיה נעים וזה קרה לי...
דיברתי באחד הטורים הראשונים שלי כמה חשוב לשמור את המידע כאשר עובדים על PR ב GIT , כלומר כל פעם שאנחנו מסיימים PR (זה בגדול פי'צר חדש בתוכנה סלאש אפליקציה) , ממליץ בחום לתעד אותו בקובץ שנקקרא: Claude PR Changelog (אתם יכולים לקרא לו איך שבא לכם... ) זה מתעד את הפיתוח האחרון שלכם (או תיקון באגים או Refactor מה שלא יהיה.. ) לפעם הבאה. אתה לא יודעים כמה זה חשוב להיות עם האצבע על הדופק ולא לתת ל Machine Learning לעשות ככה העולה על רוחו בלי שתהיה לכם שליטה מה הוא עשה , מה הוא הכניס \ תיקן \ שינה \ מחק או whatever . ממליץ בחום. בנוסף יש 2 קבצים שאני גם מוסיף . הראשון הוא Tech Stack שמכיל רשימה של מתאר בקצרה באילו טכנולוגיות הפרויקט משתמש ולמה. המטרה היא שמפתח חדש, QA, DevOps או כלי AI כמו Claude Code / Codex יבינו מהר איך הפרויקט בנוי.
לרוב הוא יכלול פרונטהנד:
למשל: React, Vue, Angular, HTML/CSS, TypeScriptבקהנד:
למשל: Node.js, Express, Python, Java, .NETדאטהבייס
למשל: PostgreSQL, MySQL, MongoDBזה ממש חשוב אם יש כמה אנשים שעובדים על אותו פרוייקט והם יכולים לדעת באיזה ארכטיקטורה עובדים .
קובץ נוסף אחרון שאני בד"כ מוסיף הוא Plans . כלומר איזה תוכניות קלודקוד (או המוח שאתה עובדים איתו... )יש לו לפרוייקט. אתם לא מתארים כמה רעיונות מבריקים יש לו לעזור לכם וכאשר הכל מתועד.. הוא גם יכול להציע רעיונות משם. אתם אפילו יכולים לעשות brainStorming ביחד ולהעלות רעיונות לפרוייקט שבשלב מסויים תממשו אותם ביחד איתו . מי שבאמת רוצה שליטה עוד יותר מלאה.. בהחלט אפשר גם לומר לקלוד ליצור קובץ Skills שהוא יכול לרשום את כל הסקילים שהוא השתמש בפרוייקט ומתי... וקובץ Agents שיכיל את רשימת ה Agents שהוא השתמש לפרוייקט שלנו . אבל ה-3 הקבצים הראשונים הם מבחינתי מאסט... Pr ChangeLog , Tech Stack ובסוף Plans/Ideas .
והטיפ הכי חשוב שאני חושב שהוא טיפ מנצח... תתייחסו לקלוד כאל מאסטר לקוד.. תסמכו עליו , הוא יעשה לכם פלאים . תחשבו שיש חבר לידיכם שרוצה לקדם את הפרוייקט שלכם אם זה אתר , או דאשבורד חכם , או אפליקצייה לניתוח פיננסי.. קלוד עושה קסמים אם תדעו להשתמש בו נכון . אני לא דיברתי על GuardRails אבל את זה נשאיר לפעם הבאה.. אז היום קצת חרגתי ועשיתי סוג של
Summery לטורים שכתבתי עד כה. מקווה שנהניתם כמו תמיד... באהבה אלכס!😍
=================================================
קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:
נכתב על ידי Commodore 64