דילוג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: חוזה מול לקוחות

תוכן הפוסט

אני בתחילת הדרך ורציתי לשתף לגבי נושא החוזים מול לקוחות משלמים.

אני עובד כרגע על ניסוח חוזה מול קלוד.
כחלק מהשיחה, מעבר לניסוח של החוזה עצמו ודיוקים פה ושם (כן אני יודע שצריך עו"ד אבל אני בתחילת הדרך ומאמין שזה מספיק בינתיים), העליתי הצעות מולו לניהול החוזה בצורה מודרנית, או במילים אחרות - בעזרת אוטומציה.
החזון שלי הוא שהחוזה יישלח ללקוח בוואטספ או במייל ושהוא יוכל לעבור עליו ולחתום דיגיטלית. ברגע שהחוזה נחתם ע"י שני הצדדים - עותק שלו יישמר בכרטיס הלקוח באיירטייבל וגם יישלח במייל לשנינו.
קלוד הציע לי מספר פלטפורמות קיימות בשביל זה ותו"כ קריאה של התשובה שלו חשבתי לעצמי - למה לא לעשות את זה בפילאאוט וזהו? היתרונות - אינטגרציות מול כל הכלים השימושיים - איירטייבל, מייק וכו', אני מכיר את הכלי טוב והוא חינמי.
קלוד אהב את הרעיון בגדול אבל הצביע על סוגיה שלשמה התכנסנו -
מסתבר שצריך לשמור על רמת אבטחה מסויימת של החוזה ומשהו שנקרא audit trail. במילים פשוטות זה אומר שבמידה ויש בעיה כלשהי אז תהיה דרך לוודא שהחתימות אכן התבצעו על ידי שני הצדדים ושהכל נחתם ומאובטח (כתובות IP בלה בלה...).

השאלה שלי אליכם - עד כמה זה קריטי בעיקר בשביל עסק בתחילת הדרך?
אשמח לשמוע תובנות ממי שמבינים בזה והתנסו בעצמם.

שיהיה סופ"ש נעים ושקט :)

נכתב על ידי Eyal Mendel

תגובות ותשובות (3)
  • היי אייל קודם כל - בהצלחה! רגע מרגש :)

לגבי מה שקלוד אמר - נקודה טובה וחשובה שלו כי בסופו של דבר יש ערך ענק למעקב אחרי החוזה ולשינויים שהתקיימו בתוכו (זה לא רק חתימות, אלא מתי נפתח החוזה, מי ראה אותו) וזה אכן חשוב לאבטחת מידע ולתחושת נוחות של החותם.

זה לא חובה אבל זה משהו שיכול מאוד לעזור

אני יודע שבFillfaster יש לך אפשרות ממש בקלות להוסיף את הפיצ'ר הזה ואני חושב שזה עדיין במנוי החינמי.

וזה גם כלי מאוד נוח לעבודה עם מערכות אוטומציה

איתי זרם

• תודה רבה איתי!

אסתכל על זה

Eyal Mendel

• שאלת פולו-אפ:
    אני חושב לצרף נספח לחוזה שבו תתואר המערכת עבור לקוח ספציפי.
    הרעיון הוא - חוזה אחיד לכולם + נספח ספציפי ללקוח.
    הנספח אמור לתאר הכל:
    1. פירוט על המערכת
    2. הכלים בשימוש (מחירים, תפקיד, וכו')
    3. מה כלול בהצעה שלי - מה הלקוח מקבל עבור הקמה, עבור ריטיינר (# תיקונים בחודש למשל)
    4. תמחור סופי ומפורט.

האם כדאי לכלול את זה בתצורה הזו או שכדאי שזה ייעשה דווקא בנפרד?
    אני שואל בעיקר בגלל השונות בין הלקוחות. אני אמנם מכוון לקהל ספציפי וגם המערכת שאני מציע היא מוגדרת גם בעמוד הנחיתה שלי, אבל עדיין יכולים להיות הבדלים בין הלקוחות.

Eyal Mendel