דלג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: איך בניתי אפליקציית Make מפלצתית בפחות משעתיים (בלי לכתוב שורת קוד אחת!) 🚀

תוכן הפוסט

​חברים, אני חייב לשתף אתכם במשהו ששינה לי את כל מה שחשבתי על פיתוח אפליקציות ל-Make.

​מי שמכיר את עולם המוסדות והעמותות בישראל, יודע ש-"נדרים פלוס" היא המלכה הבלתי מעורערת. זו הפלטפורמה הכי גדולה בארץ לתרומות, גבייה וניהול מוסדות. הבעיה? עד היום לא הייתה לה אינטגרציה רשמית ל-Make. מי שרצה לחבר אותה לאוטומציות – היה צריך להתחיל "להשתעשע" עם קריאות HTTP ידניות. לא הכי כיף, בלשון המעטה.

​אז מה עשיתי?

החלטתי לבדוק עד כמה רחוק אפשר לקחת את ה-AI כשותף לפיתוח.

בתוך ה-VS Code שלי, הפעלתי את Claude Code (דרך GitHub Copilot) ופשוט זרקתי לו את התיעוד של נדרים פלוס. אמרתי לו: "תבנה לי אפליקציית Make מלאה. כולל הכל."

התוצאה (שגרמה לי לשפשף את העיניים):

תוך פחות משעתיים, הוא בנה לי אפליקציה מטורפת עם 49 מודולים (!) שמכסים כל פינה במערכת:

✅ עסקאות אשראי וביט (Bit)

✅ ניהול הוראות קבע (בנקאיות ואשראי)

✅ הנפקת קבלות וניהול תורמים

✅ אפילו ניהול כרטיסי "נדרים קארד" ודיוור

החלק הכי הזוי? הוא לא רק כתב את הקוד של המודולים. הוא ניהל את כל ה-Deployment ישירות לתוך ה-Developer Dashboard של Make, ביצע בדיקות QA, וידא שה-Webhooks עובדים, ופתר בעצמו את כל הפינות הטכניות. אחר כך בדקתי בעצמי את האפליקציה. נכון, היו פה ושם כמה 'פינות' זוטרות ודיוקים טכניים שהיו צריכים ליטוש, אבל זה בדיוק הקסם – פשוט שיקפתי לו את הדגשים שלי, וclade code סידר הכל בשניות.

השורה התחתונה:

פעם פרויקט כזה היה לוקח שבועות של עבודת פיתוח סיזיפית. היום? עברתי מפרומפט למוצר עובד תוך פחות משעתיים. בדקתי את זה מקצה לקצה – וזה פשוט עובד חלק.

חשוב לציין: האפליקציה פותחה כפרויקט עצמאי לשימוש פרטי שלי לצורך ייעול תהליכי עבודה. היכולת הזו לייצר פתרונות Custom כאלה מאפס היא פשוט Game Changer לכל מי שעוסק באוטומציה.

​מעניין אותי לדעת - אילו עוד מערכות לדעתכם היו יכולות להיות 'פרויקט' מעניין למבחן כזה של ה-AI? 👇

נכתב על ידי asher anshil reisner

תגובות ותשובות (5)
  • שמע אתה גאון!

זה פעם היה עבודה של כמה חודשים, לא שבועות!

מטורף מטורף

זה עובד חלק?

איתי זרם

• וואו! כל הכבוד! איך זה עובד לך?

Annat B

• עובד חלק

asher anshil reisner

• סופר כל הכבוד, שבירת חוקים ממש

Ro-e Sisso

• תותח, פשוט אלוף!! אולי תשתף את הפרומפט או הרעיון הכללי איך הסברת לו ובמה שיתפת אותו

דביר כהן