לקריאה מהירה: איך בניתי אפליקציית Make מפלצתית בפחות משעתיים (בלי לכתוב שורת קוד אחת!) 🚀
תוכן הפוסט
חברים, אני חייב לשתף אתכם במשהו ששינה לי את כל מה שחשבתי על פיתוח אפליקציות ל-Make.
מי שמכיר את עולם המוסדות והעמותות בישראל, יודע ש-"נדרים פלוס" היא המלכה הבלתי מעורערת. זו הפלטפורמה הכי גדולה בארץ לתרומות, גבייה וניהול מוסדות. הבעיה? עד היום לא הייתה לה אינטגרציה רשמית ל-Make. מי שרצה לחבר אותה לאוטומציות – היה צריך להתחיל "להשתעשע" עם קריאות HTTP ידניות. לא הכי כיף, בלשון המעטה.
אז מה עשיתי?
החלטתי לבדוק עד כמה רחוק אפשר לקחת את ה-AI כשותף לפיתוח.
בתוך ה-VS Code שלי, הפעלתי את Claude Code (דרך GitHub Copilot) ופשוט זרקתי לו את התיעוד של נדרים פלוס. אמרתי לו: "תבנה לי אפליקציית Make מלאה. כולל הכל."
התוצאה (שגרמה לי לשפשף את העיניים):
תוך פחות משעתיים, הוא בנה לי אפליקציה מטורפת עם 49 מודולים (!) שמכסים כל פינה במערכת:
✅ עסקאות אשראי וביט (Bit)
✅ ניהול הוראות קבע (בנקאיות ואשראי)
✅ הנפקת קבלות וניהול תורמים
✅ אפילו ניהול כרטיסי "נדרים קארד" ודיוור
החלק הכי הזוי? הוא לא רק כתב את הקוד של המודולים. הוא ניהל את כל ה-Deployment ישירות לתוך ה-Developer Dashboard של Make, ביצע בדיקות QA, וידא שה-Webhooks עובדים, ופתר בעצמו את כל הפינות הטכניות. אחר כך בדקתי בעצמי את האפליקציה. נכון, היו פה ושם כמה 'פינות' זוטרות ודיוקים טכניים שהיו צריכים ליטוש, אבל זה בדיוק הקסם – פשוט שיקפתי לו את הדגשים שלי, וclade code סידר הכל בשניות.
השורה התחתונה:
פעם פרויקט כזה היה לוקח שבועות של עבודת פיתוח סיזיפית. היום? עברתי מפרומפט למוצר עובד תוך פחות משעתיים. בדקתי את זה מקצה לקצה – וזה פשוט עובד חלק.
חשוב לציין: האפליקציה פותחה כפרויקט עצמאי לשימוש פרטי שלי לצורך ייעול תהליכי עבודה. היכולת הזו לייצר פתרונות Custom כאלה מאפס היא פשוט Game Changer לכל מי שעוסק באוטומציה.
מעניין אותי לדעת - אילו עוד מערכות לדעתכם היו יכולות להיות 'פרויקט' מעניין למבחן כזה של ה-AI? 👇![]()
נכתב על ידי asher anshil reisner
תגובות ותשובות (5)
שמע אתה גאון!
זה פעם היה עבודה של כמה חודשים, לא שבועות!
מטורף מטורף
זה עובד חלק?
איתי זרם
וואו! כל הכבוד! איך זה עובד לך?
Annat B
עובד חלק
asher anshil reisner
סופר כל הכבוד, שבירת חוקים ממש
Ro-e Sisso
תותח, פשוט אלוף!! אולי תשתף את הפרומפט או הרעיון הכללי איך הסברת לו ובמה שיתפת אותו
דביר כהן