לקריאה מהירה: המלצות לקוד קלוד טור #5 מאת אלכס
תוכן הפוסט
הי חברים יקרים 😍 מדי שבוע אני אחלק טיפים מתוך הניסיון שלי ורק מתוך הניסיון שלי. יש אלפי "תעשה ככה וככה" אבל אני מדבר מתוך ניסיון של קרוב ל-5 חודשים עם קלוד קוד ועשיתי כמה פרוייקטים מעניינים איתו .
אז הפעם ההמלצה שלי היא לספריית פייטון API בגיטאהב שהיא לא רשמית (!) של גוגל בשם: notebooklm-py. מה זה הספרייה הזאת ? אז את Notebook LLM (אהה... עכשיו שינו את השם ל Gemini Notebook !) מוצר מעולה של גוגל אין לי צורך לספר אבל זה כלי נהדר ליצור לשמירת ידע ממקורות שונים כוגון: סרטוני יוטיוב , קבצי PDF , קבצים מהגוגל , תמונות ומה לא כדי אחרי זה לשאול שאלות לגבי המחברת הזאת ולהכין פודקאסט , מצגות מעולות , פתקים שמורים על שאלות , אינפוגרפיקה ומה לא..בקיצור כלי מדהים שבאמת אני לא מכיר שאין אחד שלא מכיר אותו...
אז מה אם הייתי אומר לכם שאפשר לקחת את זה אפילו לשלב הבא ? אז לפני שנקח אותו לשלב הבא..קצת טכניקה .
הגיטאהב הלא רשמי (פעם שניה.כן ?! חח ) נמצא כאן:
https://github.com/teng-lin/notebooklm-py
ההתקנה היא :
uv tool install "notebooklm-py[browser]" # or: pipx install "notebooklm-py[browser]"
notebooklm login # first run auto-downloads Chromium (~170 MB), then Google sign-in
notebooklm auth check --test --json # verify: expect "status": "ok"אבל אני די בטוח שאם תגידו להתקין את זה מהגיטאהב הוא ידע לעשות את זה לבד..
למשל:
pls install this github in the claude workspaceוכמובן נותנים לו את הלינק של הגיטאהב.. ולדעתי כדי להשתמש בו צריכים גם לעשות לוגין לדף של notebook אחרת הוא לא יתן לכם להשתמש בזה.. הוא צריך ליצור אוטנטיקציה (שנשמר בקובץ מסוג JSON ) , כי לדעתי ללא האוטנטיקציה לא תהיה לכם יכולת להשתמש בכלי הזה.
ואם רוצים להתקין את ה Skill שלו (תכף תקראו למה כן כדאי.. )
notebooklm skill installוגם פה אני די בטוח שאם תגידו לקלוד להתקין את הסקילס של המוצר הזה ,הוא ידע לעשות את זה לבד (הוא יכנס לדוקומנטציה ויעשה את זה בשבילכם..) עכשיו למה אתם כן !! צריכים להתקין את הסקילס ולא רק את הכלי עצמו שמכיל את הפונקציות שלו (שתכף נגע.. )
ברגע שמתקינים את הסקילס הוא למעשה ספר הוראות לסוכן ה־AI, שמלמד אותו אילו פקודות קיימות, כיצד לבחור Notebook, כיצד להעלות מקורות ואיך ליצור תוצרים.
לדוגמא:
Create a NotebookLM notebook from the PDFs in this folder,
summarize them and generate a quiz.
בקיצור אני ממליץ בחום להתקין את הסקילס שלו שנותן לו את המיומניות לעבוד עם Notebook PY ולא להסתפק בהתקנה המוצר בלבד. זה נותן יותר חופשיות ואפשרות לעבוד מפרוייקטים אחרים עם הוראות להשתמש בכלי הזה בלי הצורך לתת לו פקודות מדוייקות כגון:
"notebooklm create "My Researchאלא כמו שנתתי דוגמא למעלה , נפעיל סוכן שידע בכתיבה חופשית ופשוטה להפעיל את הפקודות הדטרמיניסטיות שלו (מקווה שהסברתי נכון.. ) שזה בעצם הגדולה של סקילס (תחשבו על שכבת מידע בין ה CLI או קלוד הדסקטופ שאומרת לקלוד איך הוא מיישם את הפקודות בעצמו בכתיבה שלנו... ) אז אחרי שהתקנו את הסקילס של notebook py , אפשר סוף סוף להבין למה אפשר לקחת את זה הכלי הזה ל next level . קבלו תסריט ... ראיתי סרטון מעניין בנושא מסויים ..נניח בנושא המרקטינג..ונניח שזה סרטון באנגלית..ובואו רובנו מאד עסוקים עם העבודה עם החיים ולא תמיד יש לנו את האפשרות לראות את כל הסרטון ולקבל ממנו תובנות . מה אם הייתי אומר לכם שאפשר לעשות שרשרת מעין "רצפט" שיקח את הסרטון , ויכין ממנו קובץ אודיו ויתמלל אותו... או יקח את הסרטון ויכין ממנו מחברת מידע . אז הנה דוגמא למשהו שעשיתי בזמן האחרון ואני בטוח שאנשים יכולים לקחת את זה לרעיונות ממש מעולים.
" pls create a notebook based on the link "copy and paste of the link" do a postcast and a slide deck later create audio mp3 file and compress it with ffmpeg and give me option to download all the files to my desktop
מה שכתבתי פה בצורה קצת "עצלנית" . תכין לי מחברת חדשה מהלינק (שימו משהו מהיוטיוב.. ) תכין לי ממנו פודקאסט ותכין לי ממנו מצגת (לפי ההגדרות שלהם ב notebook LLM ) ואח"כ תכין לי קובץ אודיו ב Mp3 . את כל הקבצים תתן לי להוריד למחשב... אפשר כמובן לנסח את זה בצורה מדוייקת למשל הדוגמא הבא:
Add the URL as a source and wait until it has been fully processed.Generate an Audio Overview in podcast format.Generate a slide deck based on the same source. Download the Audio Overview as an MP3 file named notebooklm-podcast.mp3.Download the slide deck as notebooklm-slides.pdf. Use FFmpeg to compress the MP3 file while maintaining good speech quality.Save the compressed audio as notebooklm-podcast-compressed.mp3. Confirm that all generated files were created successfully and report their file locations.מה שאני מנסה ללמד הוא שברגע שהתקנת את הסקילס של המוצר המדהים הזה אפשר ליצור Script או אפילו "בוט" (שהוא תכלס תוכנה חכמה.. ) שיוריד סרטון שאהבתם ויכין לכם סיכום בעברית וישמור בתיקיה של הפרוייקט.. וגם את זה אפשר לקחת הלאה..קח את הסיכום בעברית ותכין ממנו מצגת שתציג ב Gamma או קח את התמלול של הסרטון ותכין סרטון ב mp4 בכלי אחר... . תחשבו על סקריפט מעניין ואני בטוח שאפשר להגיע לתוצאות מאד מרשימות ! בקיצור כלי מאד חזק ומעניין !!
ושוב אני אגיד בפעם השלישית שזה כלי לא רשמי של גוגל אז קחו את זה לתשומת ליבכם וזה על אחריותכם אם אתם רוצים להשתמש בזה!!
=====================================================
קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:
וכמובן אפשר לפנות אליי בפרטי לשאלות או התייעצויות
נכתב על ידי Commodore 64
תגובות ותשובות (1)
מעניין! תודה על השיתוף :)
אליו בן עמי