דלג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: משיכה של נתוני Meta Data מטופס אלמנטור לוובהוק

תוכן הפוסט

היי חברים
אשמח לעזרתכם
אני מגדיר cpai בפייסבוק עם ההדרכה של איתי
כמובן כמו בהדרכה עם טופס אלמנטור פרו ושליחה לוובהוק ומשם למערכת CRM שלי
את כל הפרמטרים של utm + fbc עם שליחה של event_id srl GTM הצלחתי לעשות

אני תקוע עם קבלה של הנתוני Meta Data בוובהוק
משום מה זה לא נשלח לי לתוך הוובהוק, למרות שהגדרתי בהדרות טופס של "שמור לידים" שישמרו כל פרטי ואיסוף המידע על הליד באלמנטור, והגדרתי גם שהוובהוק יהיה עם דאטה מתקדם ובכל זאת לא נשלחים לי הפרטים ש- Meta Data אמור לשלוח
חשוב לי לקבל את הפרמטרים האלו:
1)ip_address
2) user_agent
3) url (אני יודע שזה לא קשור למשתמש)

לשליחה כמובן חזרה לפייסבוק
אשמח לעזרה ממי שכבר עשה את זה, אולי פספסתי משהו
תודה לעוזרים 🙏

נכתב על ידי Yair

תגובות ותשובות (2)
  • היי! קרה לי ממש לפני שבועיים (וגם בעבר)
    זה כזה באג שחוזר על עצמו וממש מתסכל. נעזרתי בג׳מיני הוא המליץ לי לייצר שדות נסתרים וסקריפט ששומר קאש.

שמה לך פה את עיקרי הדברים של השיחה איתו:

היי! בדיוק סיימתי סאגה של כמה שעות טובות על הבעיה המדויקת הזאת (גם סביב ענייני CAPI ומעקבים), אז אני לגמרי מבינה את התסכול שלך.

למה זה קורה (ה"באג" של אלמנטור): מסתבר שאם תחת "פעולות אחרי שליחה" הגדרת רק Webhook ו"שמור לידים", אבל הסרת את פעולת ה-Email, אלמנטור פשוט מפסיק לייצר ולשלוח את ה-Meta Data. ברגע שמנגנון המייל מנוטרל, הוא "חוסך משאבים" ולא אוסף IP, User Agent וכו'.

הפתרון המהיר הוא להחזיר את פעולת האימייל (סתם למייל פנימי), אבל זה מעמיס על שרת ה-PHP ויכול לגרום לטפסים להיתקע למשתמשים במקרה של עומס.

הפתרון המקצועי והיציב (שדות מוסתרים + סקריפט): במקום להסתמך על אובייקט ה-Meta של אלמנטור שיכול להישבר, תייצר את הנתונים האלו בעצמך כשדות מוסתרים (Hidden) בטופס. זה חסין מבאגים ועוקף בעיות קאש:

שלב 1: הגדרת השדות בטופס

1. עבור ה-IP: צור שדה מוסתר, תן לו ID בלשונית "מתקדם" (למשל ip_address), וב"ערך ברירת מחדל" תבחר תגית דינמית -> מערכת -> User IP.

2. עבור ה-URL וה-User Agent: צור עוד 2 שדות מוסתרים עם ה-IDs: page_url ו-user_agent. הפעם תשאיר את "ערך ברירת מחדל" ריק לחלוטין.

שלב 2: הסקריפט שיאכלס את הנתונים מכיוון שאלמנטור לא יודע לשלוף User Agent בתגית דינמית, וכדי למנוע מתוספי קאש לשבש את ה-URL, נשתמש בסקריפט JS קטן שרץ בדפדפן של הגולש ושואב את הנתונים ישירות לשדות הריקים שהכנו:

<script>

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() {

// פונקציה שמחפשת את השדה המוסתר לפי ה-ID ומזריקה לו ערך

function fillHiddenField(fieldId, value) {

let field = document.querySelector('input[name="form_fields[' + fieldId + ']"]');

if (field && value) {

field.value = value;

}

}

// משיכת User Agent

fillHiddenField('user_agent', navigator.userAgent);

// משיכת ה-URL המלא (כולל פרמטרים אם יש)

fillHiddenField('page_url', window.location.href);

});

</script>

שלב 3: איפה מטמיעים את זה? בגלל שציינת שיש לך אלמנטור פרו, זה סופר פשוט:

1. בלוח הבקרה של וורדפרס, כנס לאלמנטור > קוד מותאם אישית (Custom Code).

2. לחץ על הוסף חדש (Add New).

3. תן לו שם (למשל: Meta Data to Forms).

4. במיקום (Location), ודא שמוגדר <body> - סוף (Body - End).

5. הדבק את הקוד ולחץ "פרסם" (תוכל להחיל את זה על כל האתר או רק על דפי הנחיתה הרלוונטיים).

ככה הנתונים יגיעו לך בוובהוק נקיים בתוך אובייקט ה-fields הרגיל, מוכנים למיפוי עבור ה-CAPI של פייסבוק, בלי להעמיס על השרת.

מקווה שזה יחסוך לך את השעות שאני שרפתי על זה. המון בהצלחה! 💪

הילה היעילה

• היי קודם כל תודה על המענה
    את ניסית בעצמך? זה עובד לך?

Yair