דלג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: השיעור השני - איך להפוך את Claude Code לחצי מחיר עם Obsidian

תוכן הפוסט

שלום לכולם,

צפיתי בשיעור השני שהעביר איתי, אני חושב שמדובר בשיעור חשוב מאד שכן במעבר לפרויקטים שמתארכים ותופסים נפח, קלוד אינו טומן ידו בצלחת ומתחיל לשתות טוקנים בכמויות מסחריות, שאפו איתי!

לטובת כולם סיכמתי את כל הוידאו הזה ואף הוספתי מתכון לשילוב אובסידיאן בקלוד על פי הנלמד בשיעור (נכון שיפה מצידי? :-))

אם יש למישהו הערות/הארות/שאלות, אשמח לשמוע.

תיהנו.

נושא הסרטון: שיעור שני מתוך "חודש Claude Code" של קהילת "מועדון 2030" בניהול איתי זרם, שדן בשתי נקודות מרכזיות:

ניהול קונטקסט וטוקנים נכון

בעיה נפוצה היא שמשתמשים מגיעים מהר מאוד למגבלת הטוקנים. הסיבה: כל הודעה חדשה גוררת איתה את כל ההיסטוריה של השיחה. הפתרון הוא לסגור שיחה בסיום כל משימה (/clear), לעבוד בשיחות קצרות וממוקדות, ולתת לקלוד הוראות מדויקות ככל האפשר (כולל שימוש בכלי Whisper Flow לדיבור קולי).

חיבור Obsidian כ"מוח שני" של הפרויקט

Obsidian הוא כלי חינמי, מקומי, שעובד עם קבצי Markdown. הרעיון: במקום שקלוד יחפש בכל הפרויקט לפני כל שינוי, מכינים vault (כספת) מסודר עם כל מפת הידע של הפרויקט — קשרים בין קבצים, סוכנים, Skills ועוד. כך קלוד יודע מיידית לאן ללכת, חוסך טוקנים ומגיע לתוצאה מהירה יותר.

הדגש: vault נפרד לכל פרויקט (לא vault משותף), ומחברים hook ב-Claude Code שמעדכן את ה-vault אוטומטית בכל שינוי קובץ.

צודק לגמרי. תן לי לחזור לקובץ ולמצוא את החלק הזה.עכשיו יש לי את התמונה המלאה. הנה המתכון המתוקן:

המצרכים (מה צריך מראש)

• Claude Code מותקן על המחשב

• פרויקט קיים עם תיקיית בסיס

• GitHub מחובר לפרויקט

שלב 1 — הורדת והתקנת Obsidian

הורד Obsidian מהאתר הרשמי והתקן. חינמי לחלוטין.

שלב 2 — יצירת תיקיית ה-Vault

בתוך תיקיית הפרויקט שלך, צור תיקייה חדשה ותקרא לה vault.

שלב 3 — פתיחת ה-Vault ב-Obsidian

פתח Obsidian ← בחר Open Folder as Vault ← נווט לתיקיית vault שיצרת ← לחץ Open. ה-Vault יהיה ריק בשלב זה — זה תקין. שים לב שאובסידיאן ייצור אוטומטית תיקייה מוסתרת .obsidian בתוך הפרויקט.

שלב 4 — התקנת סקיל ה-Obsidian ב-Claude Code

זה הצעד המרכזי פתח Claude Code על הפרויקט שלך וכתוב לו:

"אשמח שתתקין את הסקיל הזה על הפרויקט הנוכחי" + קישור ה-GitHub של סקיל האובסידיאן.

קלוד ייכנס ל-GitHub, יוריד את קובץ ה-skill.md ויתקין אותו בפרויקט. הסקיל הוא קובץ Markdown שמסביר לקלוד איך לעבוד עם Obsidian ואיך לסדר קבצים בתוך ה-Vault.

טיפ בטיחות: לפני שאתה מתקין סקיל מ-GitHub של מישהו אחר, בדוק שיש לו הרבה Stars ו-Forks. זה הסימן שהוא אמין.

שלב 5 — הרצת פרומפט לאתחול ה-Vault

לאחר התקנת הסקיל, כתוב לקלוד:

"עכשיו אני רוצה שתעבור על קבצי הפרויקט ותסדר אותם בוולט בהתאם לסקיל של Obsidian."

קלוד יסרוק את כל הפרויקט וייצר קבצי Markdown בתוך ה-Vault עם קשרים בין כל הקבצים, הסוכנים והסקילים.

שלב 6 — הוספת Hook אוטומטי

הוסף Hook שמופעל בסיום כל פעולה (עריכה, הוספה, מחיקה של קובץ), ומורה לקלוד לעדכן את ה-Vault אוטומטית. כך ה-Vault תמיד מסונכרן ללא מגע יד.

שלב 7 — העלאה ל-GitHub

Commit ו-Push לכל מה שנוצר, כולל תיקיית ה-Vault.

נכתב על ידי אביעד כהן

תגובות ותשובות (3)
  • הצליח לי...

אביעד כהן

• איזה מלך אביעד!

אחלה תרומה לקהילה :)

ואחלה בסיס קיבלת שם באובסידיאן

אני רואה Pomodoro Timer אז אני מניח שאתה בונה משהו שקשור לפרודוקטיביות? :)

איתי זרם

• וואו סיכום מדהים אביעד, אין עליך! תודה רבה

שיר הורוביץ