לקריאה מהירה: שינוי במודל התמחור של WhatsApp Cloud API: מענה ללקוחות יעלה כסף
תוכן הפוסט
מה-1 באוקטובר, לענות ללקוח בוואטסאפ דרך ה-API יעלה כסף.
מטא כבר הודיעה על זה, ואני לא רואה מספיק דיבור על זה.
איך זה עובד היום: כשלקוח שולח הודעה נפתח חלון של 24 שעות, ובתוכו אפשר לענות לו בטקסט חופשי בלי תבנית מאושרת. התשובות האלה חינם מנובמבר 2024.
מאוקטובר מטא מתחילה לחייב עליהן לפי הודעה. גם על תשובה שנציג אנושי הקליד, וגם על תשובה שבוט שלכם שלח.
פרט נוסף ששווה לשים לב אליו: לסוכן ה-AI של מטא עצמה יש כבר היום שיטת חיוב נפרדת, לפי טוקנים ולא לפי הודעה. שני מסלולים שונים, אחד לכלים חיצוניים ואחד לכלי הבית.
התעריפים לישראל עוד לא פורסמו, הם אמורים לצאת עד ה- 1 בספטמבר.
קישור למטא - https://developers.facebook.com/documentation/business-messaging/whatsapp/pricing/non-template-messages
נכתב על ידי Gal Reuven
תגובות ותשובות (6)
תודה על השיתוף גל, אף אחד לא מדבר על זה כי נמאס לאנשים להתעצבן על משהו שהם לא יכולים לשלוט בו,
אנחנו שבויים לעבוד איתם כי הישראלים "אוהבים" ( הרגלים ) את הוואטסטפ, ומטא מנצלת את ההרגלים הלקויים האלה, ופועלת נכון מהצד שלה ועושה את זה לאט, כל פעם משחילה לנו עוד קצת.
אם יש לך רעיונות איך להעביר עסק שכל קהל הלקוחות שלו בוואטסטפ לממשק אחר נשמח לשמוע.
יש לי רשימה של 2 חברות שאני מייחל שיפשטו רגל,
מטא במקום הראשון!Yossi M
מסקרן מה החברה השניה 😀
אולי הגיע הזמן לעבור לטלגרםGal Reuven
נטפליקס
- המונפול של העליית מחירים בשינוי מודל קשיח ולא הגיוני שרק הועיל להם ושילש להם הכנסות כי העולם לא הכי נבון, אפקט נטפליקס השפיע מאוד על הצורה שחברות מתייחסות ללקוחות שלהם היום.Yossi M
הבעיה היחידה שרוב הלקוחות נמצאים ב WhatsApp ולא ב-Telegram.
רועי מיטרני
השאלה זה עם ללקוחות של הלקוחות יש טלגרם
כי בסוף הלקוח שלנו קובע לאיפה להפנות אותם ואם אין להם טלגרם או שהם נמנעים משימוש בו בגלל מוניטין כזה או אחר אז פה קבור הכלבGal Reuven
הסתכלות נכונה. אני עוד לא בשלב שיש לי לקוחות (או לקוחות של הלקוחות).
מסכים איתך לגבי ההימנעות מטלגרם. לא מבין למה, אבל ככל הנראה מדובר על הרגל 🤷♂️
רועי מיטרני