לקריאה מהירה: מערכות אוטומציה מול קלוד
תוכן הפוסט
מערכות כמו Make.com ו n8n נועדו בעיקר לאוטומציה של תהליכים. כלומר, הן מתאימות במיוחד לתהליכים קבועים וברורים מראש, שבהם ידוע מה צריך לקרות בכל שלב.
עם זאת, נראה שגם מערכות כאלה מתחילות לשלב בהדרגה יכולות של סוכני בינה מלאכותית כי הן הבינו שלשם הולך העולם והן לא רוצות למצוא את עצמן משתרכות מאחור. במקביל, קלוד, המפלצת הזו שלא מפסיק להתפתח בקצב מעריכי, הופך לחכם ומתקדם יותר והסוכנים שלו מסוגלים להבין טוב יותר הנחיות, מגבלות, כללים וקווים ברורים שאנחנו מגדירים להם.
לכן עולה שאלה מעניינת: האם בעתיד אנו עשויים לגלות שקלוד, או כלים דומים לו, תפסו נתח משמעותי מהשוק של מערכות האוטומציה הקלאסיות ואולי אף בלעו אותם?
מה דעתכם?
נכתב על ידי אביעד כהן
תגובות ותשובות (3)
שאלה מעניינת, תמיד מעניין לדמיין איך יראה העתיד בתחום הזה כשהאפשרויות בלתי מוגבלות 💫
אני חושבת שבשביל מערכות מורכבות שאנחנו רוצים שתהיה לנו שליטה בהן, מערכות שנועדו לתכנן ולנהל תהליכים כאלו כמו Make.com ו n8n לא הולכות להיעלם כל עוד הן הולכות להדביק את הקצב ולעבוד יחד עם קלוד ודומיו. הממשק הוא נוח ומזמין, קל מאוד לראות ויזואלית את התהליך ולזהות איפה רוצים לבצע שינויים ומה עדיף לסדר אחרת.
לי לפחות זה הרבה יותר נוח מאשר לפתוח קוד שלם או לבקש מקלוד שיציע פתרונות ייעול על סמך ההסתכלות שלו על הקוד, מבלי שמתאפשר לי להסתכל על זה בעיניים שלי ולומר מה הייתי רוצה לבנות אחרת ☺️שיר הורוביץ
אני חושב שגם מבחינת עלויות תפעוליות אוטומציה יוצאת הרבה יותר משתלמת בסך הכל מאשר הפעלה של מודולי שפה לאותה מטרה. לא כך?
אביעד כהן
מסכימה מאוד! לפחות בחוויה שלי
שיר הורוביץ