דלג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: מתן הרשאות לסקילס אובסידיאן שהורד מ GitHub

תוכן הפוסט

היי איתי,
במהלך ההתקנה של הסקילס, מהקישור שצירפת במהלך הוובינר:
https://github.com/kepano/obsidian-skills/tree/main

התבקשתי לתת מספר פעמים הרשאות, ואיפשרתי לו הרשאה קבועה always אולם בתום ההליך, הובלתי לעמוד עם בקשה לביצוע Login לאיזה מנודע חיפוש סיני ואף אפשרות לבצע את זה דרך weChat.
אולי מכוון שזה מותקן לי כבר על המחשב (?)
בכל אופן,

אני מרגיש שמדובר בקוד שנכתב אל ידי איזה סיני לא אמין שעשוי לקבל הרשאות למידע רגיש על המחשב ומעוניין לבטל את ההרשאה ואם אפשר להשתמש בסקיל אחר, ממקור מהימן.

איך לעזאזל אני מבטל את ההרשאה הגורפת שנתתי לו?

נכתב על ידי אליו בן עמי

תגובות ותשובות (7)
  • התקנתי את הסקיל הזה לפני כ-שעה, לא נתקלתי במה שאתה מתאר, נשמע מוזר, כי יש לזה מעל 30 אלף כוכבים שזה ברמת המכובד.
    הייתי מתחיל לבדוק את המחשב או ההרחבות בדפדפן - אלא אם אתה בטוח ב 100 אחוז שזה מהסקיל,
    אתה יכול למחוק אותו מהתיקייה שהתקנת אותו בה או מהתיקייה הגלובלית שנמצאת בתיקיית המשתמשים של ווינדוס user.claude\plugins\marketplaces

Yossi

• אני לא בטוח ב 100% בשום דבר... לצערי נתתי לו הרשאה מלאה וגורפת (אני מודה שזה הרגל ממש מגונה שלי!) והשאלה עכשיו איך להוריד לו את ההרשאה.
    אגב, אני עובד על מק, לא על ווינדווס...

פחות אני מחפש להבין איך להוריד את ההרשאות לסקילס?

אליו בן עמי

• אפשר דרך התפריט של הplugins להיכנס לסקילים ולשנות הגדרה ספציפית עבור סקיל מסוים. בכל מקרה מה שתיארת לא קרה גם אצלי אז אולי בטעות מדובר בקובץ לא נכון שהורדת? אפשר למחוק את הסקיל ולהתקין אותו מחדש

שיר הורוביץ

• היי אליו!

אני לא חושב שיש לך מה לדאוג - כמו שאתה רואה הסקיל הזה הותקן על ידי המון יוזרים כבר, בדרך כלל אם יש משהו שהוא לא לג'יט הוא לא מחזיק יותר משבוע ב-Github אז בעניין הזה אתה יכול להיות רגוע!

חוץ מזה - בדרך כלל כשאתה מתקין Skill בתוך פרויקט הוא בעצם מבקש ממך להריץ פקודות בתוך הפרויקט הספציפי (כדי להתקין את הקבצים והסקריפטים וכו')..

יכול להיות שאלו ההרשאות שהתכוונת שנתת לו?

איתי זרם

• תודה על ההתייחסות וניסיון ההרגעה מצד כולם, ויחד עם זאת...
    לצערי אני עדיין לא רגוע ועצם העובדה שהבקשה לבצע לוגאין עם WeChat מדאיגה. גם העובדה שיש לזה הרבה התקנות עדיין לא אומר שזה ליג׳יט ואין שם איזה בק דור שמאפשר גישה למידע רגיש על המחשב. פרטיות לא ממש מעניינת אותי (אין לי. מה להסתיר כאדם פרטי) אך גישה לנתונים פיננסיים, כרטיס אשראי, חשבונות בנק וכו׳, בהחלט מדאיגים אותי וצריכם להדאיג כל אחד.
    כוון שאין לי שום הבנה וניסיון עם זה, אשמח להבין איך אני מסיר לחלוטין את הקוד שביקשתי ממנו להתקין מהקישור ומוצא דרך בטוחה יותר לעשות את אותה משימה.

תודה רבה!

אליו בן עמי

• אולי לבקש מקלוד, תספר לקלוד מה קרה ( אולי אפילו תמשיך את השיח בהסרה מהחלונית שהתקנת את הסקיל) ותגיד לו שאתה רוצה להסיר את הסקיל הזה שהותקן אצלך ואת כל ההרשאות שלו, מעניין אם זה יעבוד - תעדכן אותנו.

רק הערה קטנה: אולי כדאי שתוסיף לקלוד הוראה באותה שיחה שאם צריך למחוק קבצים אז שירשום לך איפה הם נמצאים ואתה תמחק אותם ידנית ואסור עליו למחוק על דעת עצמו ללא אישור, כדי לא להביא לקלוד הרשאה להשתולל במחיקות קבצים במחשב.

Yossi

• אהבתי את הרעיון. תודה!

אליו בן עמי