דלג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: עזרה בהצעת מחיר

תוכן הפוסט

שלום רב, אני כעת על פרויקט ראשון בקלוד קוד.

משהו יחסית מורכב. מערכת של אבחונים דידקטיים אוטומטית.

תיהיה אפשרות לרכישת האבחון- בחירה לפי רמות גיל, שפה (מגיע ב-3 שפות)

הלקוח יקבל לינק לביצוע ובסיום יקבל תוצאות אוטמטיות והמלצות. הפרויקט הזה כולל כמה חלקים מבחינת הפיתוח- מערכת רכישה, פיתוח האבחון בעצמו, השאלות שיטות הניקוד וההערכה. אזור אישי למאובחן, ואזור ניהול של המערכת.

כרגע אנחנו בשלב האפיון, אבל הלקוח מעונין לדעת הערכה כמה אמור לעלות הפיתוח בקלוד , אז קודם כל האם הייתם ממליצים לבנות כזו מערכת בקלוד ? ואם כן, כמה אמור לעלות כזה דבר (לא כולל האפיון), מספיק לי הערכה גסה.

נכתב על ידי אסתר לוי

תגובות ותשובות (4)
  • נשמע כמו פרויקט מורכב שיכלול בתוכו יותר מרק ממש יש פה גם עניינים של אבטחה פרטיות וכו
    אין לי הרבה נסיון עם קלוד אבל לא בטוח שהייתי ניגש לזה ואם כן אז אולי עם ליווי של מישהו שמבין
    בכל מקרה לפעמים כדאי לבדוק קודם אם יש מוצר מדף לצורך לפני שרצים לבנות

Gal Reuven

• בדקנו מוצרי מדף, מצאנו משהו אחד שיכול להתאים- אבל מבדיקה מעמיקה ראינו שזה יהיה מאוד מורכב להגיע איתו למוצר המדויק ויכלול הרבה עבודה זיפתית. לפני חצי שנה שהוא פנה אלי לראשונה שללתי לו לגמרי את האופציה של בניה ב- ai אבל לבנתיים דברים התקדמו. אז החלטנו קודם כל לבנות אפיון מאוד מדויק ומפורט ואח"כ לבדוק את האופציה של קלוד או מערכת אחרת וד"א בדקתי את הכלי הai מבחינת אבטחת מידע והם טוענים שנותנים מענה מלא של אבטחת פרטיות ואבטחת מידע - כולל הדרכה מה צריך לעשות מבחינה משפטית (השאלה אם אפשר לסמוך עליהם). ואני בהחלט לוקחת בחשבון אפשרות לווי של בעל נסיון. ולכן מבחינת מחיר אני רוצה לתת לו הערכה של מחיר שוק כדי שיהיה לי תקציב להגיש לו מוצר מקצועי ולהעזר בבעלי נסיון.

אסתר לוי

• כן לגמרי לשקול ליווי של בעל נסיון לא הייתי מסתמך רק על האינפוט של ה AI בטח לא בדברים מהותיים בסוף זה מודל סטטיסטי

מבחינת מודל תמחור אפשר לפי שעות, מוצר או ערך

לי קשה להעריך אבל עשרות שעות זה בטוח

אולי תעלי את הפרויקט בדרושים שאת מחפשת שיתוף פעולה של בעל נסיון והוא ידע גם להעריך ותמחר

Gal Reuven

• יש לי ניסיון עם קלוד קוד (למען גילוי נאות של כמה חודשים) כפרוייקט ראשון זה נשמע לי פרוייקט די מורכב שדורש לא רק הבנה ברמה האיפיונית אלא הפיתוח הדידקטי (של האבחון והאם האבחון הוא אכן עומד בתקנים בינלאומיים ולא משהו מהשרוול ) . לגבי המחיר אף אחד לא יודע ולא יוכל להגיד כי זה פרוייקט יחסית גדול וכל מודול הוא מודול שהוא פרוייקט קטן אבל אני חושב שסכום של 80 שקל לשעת עבודה (ללא עלויות נוספות כגון שרת איחסון + מודל קלודקוד עם API שגם צורכים טוקנים ) הוא בהחלט סביר וראוי. והכי חשוב שיהיה בהצלחה !

Commodore 64