לקריאה מהירה: השיעור הראשון בקלוד קוד
תוכן הפוסט
צפיתי בשיעור הראשון בקלוד קוד ולמדתי ממנו המון.
ראשית, אין על איתי. חד משמעית. ההסבר היה פשוט תענוג. שלב אחר שלב, זורם, קולח, ברור ומדויק. באמת כל הכבוד.
למדתי לא מעט מושגים חדשים, ובעיקר הבנתי טוב יותר כיצד להשתמש בסביבת העבודה של קלוד קוד. אני מתאר לעצמי שיש עוד הרבה מה ללמוד, ואני די בטוח שעם הזמן איתי יכסה הכול בצורה מסודרת.
בכל אופן, כדי להתחיל להתנסות ולטבול קצת במים, הכנתי לעצמי פרויקט קטן. לא משהו מסובך. המטרה הייתה בעיקר ליצור סביבת עבודה, להכיר אותה, ליצור קבצים וספריות, להשתמש בהרשאות, להעלות את הפרויקט ל GitHub ובעצם לתרגל את כל מה שאיתי הסביר בשיעור.
הפרויקט עצמו פשוט מאוד. מדובר בטיימר שרץ ברקע בסביבת Windows ומזכיר לי אחת לחמש דקות, באמצעות צפצוף ביפ, לקום מהכיסא וללכת קצת כדי שלא אהפוך לפסל.
וזה עובד. אפילו מצוין.
היתרון האדיר הוא שכבר לא חייבים להיות מתכנתים כדי ליצור אפליקציות וכלים שימושיים. מצד שני, החיסרון הוא התלות הכמעט מוחלטת בקלוד קוד. כאשר מתכנת יושב וכותב אפליקציה בעצמו, הוא יודע בדיוק מה היא מכילה והוא נמצא בשליטה מלאה. יחד עם זאת, אני מעריך שככל שמערכות הבינה המלאכותית ישתפרו, הן יאפשרו ליותר ויותר אנשים לבנות כלים ויישומים בעצמם, בלי להיות תלויים לחלוטין במתכנתים.
בסופו של דבר, הזמן הוא גורם מכריע. זמן הוא כסף, וככל שכלים כאלה חוסכים יותר זמן, כך עסקים ואנשים פרטיים ייטו להשתמש יותר בבינה מלאכותית. עבור עסקים, עלויות כוח אדם הן אחת ההוצאות הכבדות ביותר, ולכן כל כלי שמייעל תהליכים ומקצר זמני עבודה הופך למשמעותי מאוד.
אגב, בעיניי, כשמדובר בפיתוח יישומים באמצעות בינה מלאכותית, למתכנתים אין בהכרח יתרון יחסי גדול מאוד על פני מי שלא למד תכנות. מתכנת בדרך כלל לא ירצה להיכנס לקוד שמערכת אחרת כתבה ולהתחיל לדבג אותו לעומק. לעיתים יהיה לו פשוט יותר לכתוב את הקוד בעצמו. הרי אם יש דבר שמתכנתים פחות אוהבים, זה לעבור על קוד שמישהו אחר כתב ולנסות להבין איפה הבעיה.
אז זהו, רבותיי. זה עובד.
יצרתי קבצים, בניתי ספריות, למדתי להשתמש בסביבת העבודה של קלוד קוד, למדתי לעבוד עם GitHub, והכול בזכות שיעור אחד נפלא של איתי המדהים.
תודה רבה איתי. אין לך מושג איזו מצווה ענקית אתה עושה כשאתה מלמד אנשים ונותן להם כלים מעשיים כדי שיוכלו להיות עצמאיים יותר, להתפתח, ליצור ולהתפרנס בכבוד.
בעיניי, אין מצווה גדולה מזו.
תבוא עליך הברכה.
נכתב על ידי אביעד כהן
תגובות ותשובות (4)
אחלה גישה וכל הכבוד על היישום! אין כמו לקפוץ ישר למים כדי להבין איך הדברים עובדים, וסחתיין על ההתנסות בגיטהאב על ההתחלה. שיחקת אותה, מחכה לראות מה תבנה הלאה.😉
Yossi
תודה רבה על תגובתך יוסי היקר.
אביעד כהן
אביעד היקר ריגשת אותי!!
גם מעצם מה שאמרת עלי וגם מעצם זה שאתה לא מפחד לקפוץ למים ולנסות את מה שאתה לומד - זאת הדרך הכי טובה ללמוד דברים חדשים!
יאללה מחכה לשמוע בסוף החודש את הפרויקט שסיימת לבנות
יום שלישי הקרוב גם יש לייב על ניהול קונטקסט שזה סופר חשוב על כל מה שקשור בניהול נכון של העבודה שלנו!
תותח, תמשיך ככה :)
איתי זרם
וואו, איזה אלוף אתה אחי! אני מצפה בכיליון עיניים ללייב הבא. תודה רבה ושבוע נפלא.
אביעד כהן