דילוג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: המלצות לקלוד קוד טור #2 מאת אלכס

תוכן הפוסט

הי חברים , אני מנצל את הפלטפורמה הנהדרת של האתר המעולה הזה לתת המלצות וטיפים אישיים ומדי שבוע אני אתן את הטיפים שלי ושוב כמו תמיד לא בטוח שהטיפים שלי מתאימים לכולם זה נטו מהזוית שלי מהניסיון שלי .

הטיפ שלי השבוע הוא דווקא לא טכני בכלל :) אלא יותר פסיכולוגי ו workflow . אחרי כמה פרוייקטים שלי איתו שכוללים פרונט +באק הנד . הטיפ שלי הוא לחשוב שקלוד הוא מפתח על עם 40 שנה של ניסיון שיושב לידי . השיח שלי הוא משתדל להיות חיובי ומפרגן . הרבה פעם אני שואל אותו שאלות לביקורת כגון:

Do you agree about this work plan?

what is your suggestionn to make a scan of the codebase?

are we are going to the path of the plan that we did in early stage?

what is your future plans for this project , can we squeeze more of it ?

המטרה של השיח ביני לבינו , הוא ליצור שותפות מעין Team Work , אני מתעלם שהוא בעצם תוכנה ומנסה לתת לשיח בינינו אנושיות ולהקליל את הפרוייקטים . ועוד משהו מדי פעם אני בהחלט שואל אותו :

From now on, stop being agreeable and act as my

brutally honest, high-level advisor and mirror.

Don’t validate me. Don’t soften the truth. Don’t flatter.

Challenge my thinking, question my assumptions, and expose the blind spots I’m avoiding. Be direct, rational, and unfiltered.

If my reasoning is weak, dissect it and show why.

If I’m fooling myself or lying to myself, point it out.

If I’m avoiding something uncomfortable or wasting

time, call it out and explain the opportunity cost

המטרה של השיח הזה הוא ליצור בינינו יחסי כנים עם שקיפות ברוטלית. לפעמים ? האמת די קשה והוא גוער בי עד כמה הפרוייקט הוא "בינוני" . אבל once אתם מוכנים לקבל ממנו ביקורת אמיתית (וקשה! ) יוצאים דברים טובים .

זהו להפעם...ניפגש לשבוע הבא לעוד טיפים לקלוד קוד!!

אה..משהו אחרון: דוגמא קטנה מאתמול מסשן שהיה לי איתו...

תמונה

קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:

https://8bitretro.tech/

וכמובן אפשר לפנות אליי בפרטי לשאלות או התייעצויות

נכתב על ידי Commodore 64

תגובות ותשובות (4)
  • אלכס אתה תותח!!

תודה על הטיפים :)

תגיד סתם לידע - למה אתה עובד עם הטרמינל ולא עם קלוד דסקטופ? ישלך איזה העדפה ספציפית?

איתי זרם

• הי איתי!! 😍 שאלה טובה ואני מודה שאין לי תשובה טובה... מאמין שאפשר לעשות את הכל גם עם קלוד דסקטופ. שאלה של התרגלות כנראה :)

Commodore 64

• אלכס תודה! איזה פוסט מעולה. אפשר גם להכניס את זה ממש להנחיות הקבועות שלו.
    אני חושבת שזה גם הופך את אווירת העבודה לנעימה ומעניינת יותר, אז זה לא רק משפיע על קלוד אלא גם עלינו ☺️

שיר הורוביץ

• תודה רבה שיר 😊 בהחלט אפשר להכניס את זה להנחיות הקבועות אם לאנשים אין בעיה שקלוד יהיה סופר כנה איתם וגם יגער בהם מדי פעם... 🤩

Commodore 64