לקריאה מהירה: האם n8n עדיין רלוונטי בעידן של Vibe Coding ו-Claude Code?
תוכן הפוסט
שלום לכולם,
אני שוקל ללמוד n8n כדי לבנות אוטומציות ו־AI workflows.
אבל עם העלייה של Vibe Coding וכלים כמו Claude Code, אני תוהה האם עדיין שווה להשקיע בלימוד n8n, או שחלק גדול מהשימושים שלו יוחלפו בהדרגה על ידי כלי AI שיודעים לייצר קוד ואוטומציות בצורה מהירה יותר.
אז כדאי להשקיע ב N8N או Make.com?
נכתב על ידי Ronen Yahaloms
תגובות ותשובות (3)
שלום רונן,
שאלה מעולה, אני אתן לך את נקודת המבט שלי בנושא,אני מסתכל על זה כמו על טיסה. עם כל המכשור המתקדם והטייס האוטומטי שיש היום במטוסים, טייסים עדיין חייבים לדעת לנווט, להכיר את המערכות, ובעיקר לדעת מה לעשות כשיש תקלה או כשהמערכת סוטה מהמסלול וכו...
כלי AI כמו Claude Code או Vibe Coding הם פשוט טייס המשנה שלך. הם מטורפים בלכתוב את הלוגיקה, לייצר סקריפטים בשניות או לפתור באג ספציפי, אבל ה-AI הזה עדיין צריך מטוס לטוס בו וטייס ראשי, תשתית יציבה שתנהל את התהליך וטייס (ארכיטקט) להוביל.
כמובן שאת כל האוטומציות אתה יכול לנהל בקוד כמו שעשו גם ללא תקופת ה AI
בתור אחד שהתחיל ללמוד קוד לפני ה AI ופשוט לא ראיתי טעם להמשיך בזה לאחר צאת ה AI ,ה No-Code הוא לגמריי לאן שהעולם מתקדם, תהליכי אוטומציה כבר מקבלים בוסטים רציניים בתחום וזה רק ילך ויתעצם.
make יותר קלה להבנה וניהול, וגם המגבלות פיצר'ים שהיו להם לעומת N8N כבר לא קיימות עקב העדכונים האחרונים.
-שניהם דיי מאוזנים היום לדעתי.
תבחר את הממשק שאתה מרגיש בו הכי בנוח.Yossi
בדיוק היה לי דיון מעניין עם אחת התלמידות
בעיניי כל מה שקשור לוויב קודינג זה כלי מעולה לפיתוח אפליקציות או לפיתוח אוטומציות שהן יחסית פשוטות (כי בסופו של דבר, קשה לבנות תהליכים כאלו כשאין איזה Canvas או יכולת להבין מתי כל שלב בתהליך צריך לקרות)
כמו שחברי היקר יוסי אמר - גם פעם היו בונים תהליכי אוטומציה בקוד, אבל הרבה יותר קשה לנהל את התהליכים, לעשות דיבאגניג ולהבין איך לעשות אופטימיזציה על כל תהליך כזה.
ואגב - Make בקרוב מוציאים לקהל הרחב את Maia שזה כלי וויב אוטומציה משלהם!
איתי זרם
אם אני מבינה נכון... ההבדל הכי מהותי בין השניים הוא ש Make "חי" רק בענן של Make בעוד ש n8n ניתן להתקין גם על שרת פרטי.
Sigalit Naor