לקריאה מהירה: להפעיל אוטומציה של if באיירטייבל
תוכן הפוסט
היי חברים 👋
אני בונה אוטומציה פנימית ב-Airtable בין שתי טבלאות: פרויקטים ו**נתונים**.
הלוגיקה:
כל שורה חדשה בטבלת נתונים ← האוטומציה מחפשת שורה תואמת בטבלת פרויקטים לפי שם פרויקט / מספר בקשה:
- ✅ נמצא ← מקשר לשורה הקיימת
- ❌ לא נמצא ← יוצר שורה חדשה ומקשר אליה
הבעיה:
האוטומציה קורסת בצעד ה-IF עם השגיאה: "לא ניתן לשנות שדה מחושב"
אני לא כותב ישירות לשדה פורמולה — רק לשדה מקושר (Linked Record). בטבלת הנתונים יש שדה Lookup שמושך נתונים אחרי הקישור.
מישהו נתקל בזה? האם הבעיה היא שה-Lookup נחשב שדה מחושב גם אם לא כותבים אליו ישירות?
התמונות לא משהו נקודה שתצליחו להבין...
תודה לכל העוזרים!!
נכתב על ידי דביר כהן
תגובות ותשובות (6)
אתה לא יכול לשנות שדה מקושר מתוך הטבלה שמקושרת על אותו השדה, כי שדה מקושר זה שדה שקורא בטבלה אחרת. הוא בסך הכל מושך לך מידע נוסף מתוך שדה מקושר.
זאת אומרת, אם קישרת בין פרויקטים לנתונים, אז אתה יכול להגיד שנתון מסוים משויך לפרויקט.
דרך טבלת נתונים, אתה תוכל לבצע שינויים בתוך מה שנמצא בטבלת נתונים, אבל אתה לא תוכל בהכרח לבצע שינויים על טבלת הפרויקטים .
אגב מה התכוונת שהתמונות לא משהו? פה במערכת?
כי תמונות יכולות מאוד לעזור להבין את הסיטואציה טוב יותר
איתי זרם
איתי, תודה על המשוב 👍👍
ממש אוהב לשמוע אותך אתה מסביר יפה מאוד ויש לך ראש טוב😊
לגבי הבעיה אצלי ראיתי שאוטומציה במייק שכותבת בשדה מקושר אם יש מצב של קישורים חכמים זה יוצר רקורד בטבלה המקושרת למשל במקרה שלנו אם מייק יכתוב שם פרוייקט בשדה המקושר הוא ייצר שורה כזו שם.
אני רציתי שבאיירטייבל זה יקרה כדי להוסיף את הif ולייצר תנאי ואז אם הוא חיפש ולא מצא הפרוייקטים אז שמייצר כזה פרוייקט ומכיוון שבניתי את זה בצורה כזו שהנתונים מוזנים רק לטבלת נתונים עשיתי לוקאפ בטבלת פרוייקטים למספר בקשה ושם פרוייקט ואז יוצא שאם קישרתי את השורה שנוצרה לשורה חדשה שם או להיפך נוצר פרוייקט אם הנתונים הבעייה שהוא עשה שגיאות ניסיתי הרבה מאוד עד שבסוף עברתי לעשות את זה במייק דונם למה שהיה בוובינר האחרון רק שבמקרה שלי זה בזבזני יותר מאשר אם זה היה במייק עד שאני ילמד טוב יותר את איירטייבל.
לגבי התמונות ניסיתי לצרף התמונות שצילמתי לא היו באיכות טובה... אבל בסוף לא הצלחתי לצרף....
דביר כהן
האמת ניסיתי להבין ולא הבנתי. אתה רוצה ליצור תנאי בשדה מסויים שאם הוא לא מוצא נתון מסויים הוא יוצר רשומה (נניח פתיחת פרוייקטים) אתה יכול לצרף תמונות או להסביר יותר את הטבלאות , את הדינמיקה ביניהם או לפתוח אותו לשיתוף (אתה יכול ליצור clone שלו אם אתה פוחד שמישהו יזין לך נתונים שם... )
Commodore 64
בטבלת פרוייקטים אין נתונים של ממש, כל הנתונים נכנסים רק לטבלת נתונים וכל הנתונים כמו שם פרוייקט ומספר בקשה נמשכים מנתונים כאשר השדה המקושר מתקשר....
אני ניסיתי לעשות אוטומציה שכאשר אני מכניס נתונים לטבלת נתונים הוא מחפש אם יש פרוייקט כזה כבר בטבלת פרוייקטים ע'י בדיקת שם או מספר אם מוצא משייך אליו ואם לא מייצר פרוייקט ומשייך אליו כלומר לרקוד החדש בטבלת פרוייקטים ניסיתי רק לקשר את השדה המקושר
דביר כהן
אני מאמין שיש הרבה אופציות לפתור. האוטומציה בגדול הוא על שדה נקי (לא מקושר) אם המשתמש לא בחר שום ערך בשדה המקושר של הפרוייקטים (שדה רק לבדיקה... ) , והוא הזין שדה חדש ב "new project name" אז הוא יצור רשומה חדשה בטבלת פרוייקטים . אני בד"כ לא אוהב לפתור בעיות רק עם GPT אבל הוא עוזר מעולה בכאלו בעיות. בהצלחה בכל מקרה!
Commodore 64
תודה רבה!!
דביר כהן