לקריאה מהירה: המלצות לקוד קלוד טור #10 מאת אלכס
תוכן הפוסט
הי חברים יקרים 😍 מדי שבוע אני אחלק טיפים מתוך הניסיון שלי ורק מתוך הניסיון שלי. יש אלפי "תעשה ככה וככה" אבל אני מדבר מתוך ניסיון של קרוב ל-6 חודשים עם קלוד קוד ועשיתי כמה פרוייקטים מעניינים איתו . אז טור אחרון עסק במילון מושגים
חלק א' ולמדנו מושגי יסוד כגון: REPO , מה זה גיטאהב, מה זה Clone , או Session , או מה זה CLI או מה זה IDE , ומה זה פרומפט , קונטקס , מה זה טוקן וכמובן הקובץ שכולם מדברים עליו בשם : Claude.md ולמדנו שהוא כמו המדריך לאוטו שאנחנו שמים בתא כפפות ולעולם לא נוגעים בו..אז זה מדריך מקוצר לפרוייקט שמכיל למשל מבנה תיקיות, פקודות Build ו-Test, כללי כתיבת קוד, טכנולוגיות שבהן משתמשים, דברים שאסור לשנות, והעדפות עבודה של המשתמש (או הצוות) היום נמשיך את עולם המושגים לחלק ב' ואם יש מושג שלא הכרתם עד היום אז הרווחתי את הלחם שלי!! אז קדימה...בואו נצלול למושגים קריטיים בעולם הקלוד קוד !!
AGENT
זו מילה שאנחנו שומעים היום בכל מקום בעולם ה־AI.
Agent הוא בעצם סקריפט או תוכנה אשר מסוגלת לבצע סדרה של פעולות בדרך למטרה. לדוגמה, במקום רק לומר לנו איפה נמצא באג, האג'יינט יכול לקרוא את הקוד, לחפש את מקור התקלה, להריץ טסטים, לשנות קבצים ולבדוק אם התיקון הצליח. זה אחד ההבדלים החשובים בין צ'אטבוט רגיל שבד"כ עונה תשובה לקונית ודטרמנינסטית לבין כלי כמו Claude Code שחי על ידי אג'יינטים (תוכנות חכמות..)
אנחנו לא רק שואלים שאלה ומקבלים תשובה. אנחנו יכולים לתת לו משימה !
עוד דוגמא ? סבבה.. נניח הכנסתי PR (שזה בעצם פ'יצר חדש לתוכנה..) אני יכול להגדיר אייג'נט שיבדוק את ה PR ובמידה ויש לו התנגשות עם התוכנה , אז נגדיר לו מראש שלא יכניס את ה- PR ללא הוראה מפורשת של המנהל פרוייקט.
SUBAGENT
Subagent הוא Agent נוסף שיכול לקבל משימה ממוקדת מתוך משימה גדולה יותר.
לדוגמה, Claude הראשי עובד על בעיה גדולה בפרויקט, ובמקביל הוא יכול להעביר ל־Subagent משימה כמו:
"תחקור את מערכת הטסטים."
או:
"תבדוק רק את הקוד שאחראי על Authentication."
אפשר לחשוב על זה כמו מנהל שמחלק חלק מהעבודה לאדם נוסף בצוות.
במקום שגורם אחד יעשה הכול, אפשר לחלק משימות לתת משימות וכל אג'יינט יכול לעבוד על תת משימה . בד"כ זה יהיה שקוף לנו אבל כן אפשר להגדיר את התפקידים המדוייקים לכל Sub Agent וגם לנטר מה עשה מה ...
MCP
אחד מראשי התיבות שתפגשו הרבה בעולם Claude.
Model Context Protocol.
השם נשמע מאוד טכני, אבל הרעיון הרבה יותר פשוט.
MCP הוא דרך לחבר את Claude לכלים ולמקורות מידע חיצוניים.
למשל מסד נתונים, GitHub, מערכת פנימית בארגון, שירות חיצוני או API.
במקום להעתיק מידע ממערכת אחרת ולהדביק אותו ל־Claude, אפשר במקרים מסוימים לתת לו דרך לעבוד מול הכלי עצמו.
אני אוהב לחשוב על MCP בתור שקע אוניברסלי שמאפשר לחבר ל־Claude עוד כלים.
MCP SERVER
אם כבר הזכרנו MCP, כדאי להכיר גם את המושג MCP Server.
זהו הרכיב שמציג בפני Claude את הכלים או המידע שאנחנו רוצים לאפשר לו להשתמש בהם.
לדוגמה, MCP Server יכול לתת ל־Claude אפשרות לחפש מידע במערכת מסוימת או לבצע פעולה מול שירות חיצוני.
כלומר:
MCP הוא התקן, אז MCP Server הוא אחד הדברים שמיישמים את התקן ומאפשרים את החיבור בפועל.
TOOL
כאשר Claude Code מדבר על Tool, הכוונה היא לכלי שהוא יכול להשתמש בו כדי לבצע פעולה.
למשל:
לקרוא קובץ.
לחפש טקסט.
להפעיל פקודה.
לגשת לשירות דרך MCP.
במקום רק "לחשוב" על פתרון, Agent יכול להשתמש בכלים או ב Tools כדי לבצע עבודה אמיתית.
זה למעשה אחד המרכיבים שהופכים AI ממתן תשובות לביצוע משימות.
HOOK
Hook הוא טריגר (פעולה שקורית אחרי שמשהו מסתיים... ) ואותו טריגר מגדירים בנקודה מסוימת בתהליך העבודה.
לדוגמא :
אחרי שינוי קובץ, להפעיל אג'יינט שיעבור על הטקסט וימחוק את התו "-" . דוגמא נוספת:
אחרי תיקון באג להפעיל סט בדיקות QA לראות שהפונקציונליות לא מתקלקלת.
אפשר לחשוב על Hook בצורה מאוד פשוטה:
כשקורה X, תעשה Y.
זה כלי שימושי מאוד כאשר רוצים להוסיף כללים ואוטומציות סביב העבודה של Claude Code.
API
קיצור של Application Programming Interface.
אפשר לחשוב על API בתור דרך מסודרת שבה תוכנה אחת מדברת עם תוכנה אחרת.
למשל, אם בנינו תוכנה ואנחנו רוצים שהיא תשלח בקשה למודל Claude בלי לפתוח אפליקציה ולכתוב ידנית, אפשר לבצע את זה דרך API.
אנחנו שולחים מידע.
השירות מקבל אותו.
והוא מחזיר תשובה.
API הוא אחד מאבני הבניין החשובות ביותר בעולם התוכנה המודרני.
API KEY
API Key הוא מפתח שמזהה אותנו כאשר אנחנו משתמשים בשירות דרך API.
אפשר לחשוב עליו קצת כמו סיסמה לתוכנה.
לכן אחד הכללים החשובים ביותר הוא לא לשמור API Keys בתוך קוד פומבי או להעלות אותם בטעות ל־Repository.
אם מפתח כזה נחשף, אדם אחר עלול להשתמש בשירות על חשבוננו או לקבל גישה שלא התכוונו לתת.
יש עוד מושגים אבל נמשיך בעוד מושגים שימושיים בפעם הבאה.. אני לא רוצה להעמיס על הקוראים יותר מדי מושגים בבת אחת. מי שיש לו עוד שאלות תמיד מוזמן לשאול בשרשור ואשמח לענות...
==================================================
קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:
נכתב על ידי Commodore 64