דילוג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: המלצות לקוד קלוד טור #3 מאת אלכס

תוכן הפוסט

הי חברים יקרים 😍 מדי שבוע אני אחלק טיפים מתוך הניסיון שלי ורק מתוך הניסיון שלי. יש אלפי "תעשה ככה וככה" אבל אני מדבר מתוך ניסיון של קרוב ל-5 חודשים עם קלוד קוד ועשיתי כמה פרוייקטים מעניינים איתו .

טיפ ראשון וחשוב קוראים לו... גיטאהב.. טיפ שכנראה רובכם מכירים אבל עדיין לפעמים הבסיס זה טוב ולא בושה להשתמש בבסיס. מה זה גיטאהב? בגדול זה ענן איחסון לקוד , כאשר כל פרוייקט נקרא: ריפו (קיצור של Repository ) . למה זה טוב לפתוח פרוייקט בגיאהב ?? בגלל הרבה סיבות!! הראשונה מקור גיבוי מעולה לקבצים שלכם (אף אחד לא רוצה שיום אחד יגלה שפרוייקט שעבד עליו שנה שלמה הלך לאיבוד... וזה קרה למישהו שאני מכיר ולא דיסק קשיח לא בטוח מניסיון אישי!) , דבר שני אפשר לעבוד על הקבצים מכל מחשב למשל אתם עובדים בבית וגם מהעבודה, בכל מקום אפשר להוריד את הגירסה האחרונה ולעבוד עליה ואז להחזיר ל"ענן" , וזה ממש אבל ממש נוח ודי פשוט (וכן מומלץ לעשות שיעור קטן בנושא Git למי שלא מכיר..שזה בסך הכל ממשק בין המחשב לבין הענן אבל הפעם לא נכנס לזה) דבר נוסף היתרון של גיטאהב זה השימוש ב= PR שזה נקרא בקשת של שינוי בקוד או בד"כ פיצ'ר Feature ואז המנהל פרוייקט יכול לאשר את הקוד בענף Branch הספציפי , ויכול לעדכן את ה Main (הענף הראשי בקוד) בפקודות שקלוד קוד יודע לשלוט . דברים נוספים שאפשר לבצע על PR (שוב במילים פשוטות שינוי בקוד נניח פי'צר) אפשר לבצע השוואות מול קוד קיים כגון DIFF , בדיקת REVIEW על PR כדי שה-branch הראשי יישאר מוגן עד שהשינוי יאושר . אם אתם פחות מכירים את הפקודות של PR אז אל תתרגשו...קלוד קוד מכיר מעולה!! וקלוד חברנו היקר בד"כ גם ישאל אותכם אם לדחוף את הקוד לגיטאהב וגם באיזה צורה (כאשר יש צוותים אז מומלץ בחום לעבוד ב PR , אבל כאשר עובדים לבד אפשר לעבוד בתצורה של Commit (שינוי או חבילת שינוי בקוד) ישר ל MAIN אבל בגדול שתדעו שמאד כדאי לשמור על הענף הראשי MAIN וכן לדעתי האישית מומלץ לעבוד בתצורה של PR בגלל שככה שומרים יותר טוב על הענף הראשי שהוא.. Main ) מקווה שלא סיבכתי אותכם יותר מדי! והתלבטתי אם לתת עוד טיפ היום...אז אני במצב רוח טוב..אז יש לי עוד טיפ שאני לא מוותר עליו, בכל פרוייקט..אבל בכל פרוייקט אני יוצר תיקייה בשם: Claude Notes (תקראו לו איך שבא לכם... ) עם 3 קבצים.

קובץ ראשון: Plans.MD שמכיל את כל התוכניות העתידיות לפרוייקט כל מיני משימות ופ'צרים שאנחנו רוצים להכניס לפרוייקט.
קובץ שני PR_Change_Log.MD a שכיל את השינויים ב PR שעשינו בפרוייקט.
קובץ שלישי: Tech_Stack.MD שמכיל את החלקים של ה- Backend (מבוסס שרת) למשל סוג שרת ואיזה קריאות API יש לו לכלים אחרים והחלקים של ה Frontend למשל JavaScript או HTML או TypeScript או React .

אחרי שיש לי את 3 קבצים הללו , בסוף כל פי'צר אני מבקש ממנו לעדכן את הקובץ

של PR_Change_log . ולשאלה הנשאלת..איך יוצרים את ה-3 קבצים הללו ? מאד פשוט

Hi Claude, pls create for me 3 files in a folder called: Claude Notes
A. Pr_change_log that will contain all the changes in the features we are making
B. Tech Stack that will contain all the components for the project
C. Plans that will contain all the plans you are suggesting for this project
אחרי שיש את ה-3 קבצים הללו אז קודם כל יש לכם תיעוד מעולה לפרוייקט, ודבר שני אחרי שאתם מסיימים לעבוד על פיצ'רים מסויימים אתם מבקשים מקלוד לעדכן את הקובץ:

Hi Claude, pls update me the Pr_Change_log with our session today

זהו להפעם! נתראה פעם הבא עם עוד טיפים!!

תמונה
=====================================================

קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:

https://8bitretro.tech/

וכמובן אפשר לפנות אליי בפרטי לשאלות או התייעצויות

נכתב על ידי Commodore 64

תגובות ותשובות (1)
  • קצת סיבכת עם ה-git, היה שווה לפצל לפוסט נפרד אבל ה-3 קבצים האלה זה זהב. תודה על זה

Asi Ace