דלג לתוכן הראשי

העתיד כבר כאן. אנחנו נגיע מוכנים עד שנת 2030.

לקריאה מהירה: המלצות לקוד קלוד טור #4 מאת אלכס

תוכן הפוסט

הי חברים יקרים 😍 מדי שבוע אני אחלק טיפים מתוך הניסיון שלי ורק מתוך הניסיון שלי. יש אלפי "תעשה ככה וככה" אבל אני מדבר מתוך ניסיון של קרוב ל-5 חודשים עם קלוד קוד ועשיתי כמה פרוייקטים מעניינים איתו . אז אחרי שטור שעבר התמקד על השימוש והיעילות של Github בשימור הפרוייקט ופיצ'רים נוספים כגון: בדיקת PR ומיזוג לענף הראשי (או המשני) ותכלס נוכל לעבוד על הפרוייקט מכמה מקומות שונים (למשל מהעבודה ששש... ומהבית) אז היום אני משתף 2 powerups שזה מושג מהעולם הארקייד לשימוש כמעט בכל פרוייקט שאני משתמש! ושניהם חינמים ! כלומר אפשר לשדרג אותם אם רוצים שם יותר פי'צרים . אז בואו נתחיל עם הראשון שרובכם מכירים אבל אולי לא יודעים שיש לו שימושים מצויינים נוספים מ"רק לשלוח הודעה.." .

זה Green Api . מה זה הכלי למי שלא מכיר? זה כלי לשליחת הודעות לווצאפ וכלי שהוא לא רשמי מבית Meta למכן גם לא דורש את ההתעסקות של ה-WhatsApp Business API הרשמי ושימוש בתבניות של Meta (יש פה טור מצויין של שיר שמסביר את ההבדל בין ה API הזה לבין הרשמי..ממליץ בחום פחות נתעסק עם ההבדלים ביניהם) אז למה אני צריך את הכלי הזה? דווקא לא לצרכים שיווקים , אני ממש לא שולח למאות או אלפי אנשים הודעות ווצאפ שיווקים (פחות התחום שלי..) ..אני שולח לעצמי או לכמה חברים לשם MVP של מוצר. דוגמאות ? הדוגמא הכי פרקטית היא לשלוח לי ווצאפ בסיום כל פי'צר גדול שאני מבצע בפרוייקט...לדוגמא:

"הי קלוד...יש לי פי'צר ענקי עם 5 שלבים" אני רוצה בסיום התהליך שליחה לווצאפ האישי שלי סיכום על איזה תהליך הצליח ואיזה לא.. " ולא רק זה הוא יכול לנסח את זה בצורה משעשעת עם אייקונים (בזמן האחרון אני ממש אוהב את הסגנון של ההודעות שהוא שולח וכמובן אפשר לעשות לזה קסטומיזציה יפה.. )

איך מתחילים עם הכלי הזה? נכנסים לאתר של Green Api , מקשרים חשבון וואטסאפ קיים בסריקת QR פעם אחת, ומאותו רגע שולחים הודעות בקריאת HTTP! וברגע שאומרים לקלוד קוד לקרא את הדוקומנטציה של הכלי הזה , אתם על הגל. תחשבו שאתם המלך - אתם אומרים לו לשלוח את ההודעה והוא כבר יודע להפעיל את הפונקציות הנכונות של הכלי. רק צריך לזכור שאם רוצים לשלוח ליותר מ-3 מפרים אז צריך חשבון בתשלום ואז יש גם יותר קרדיטים קריאות API . אבל להתחלה אפשר עם היוזר החינמי שהוא לגמרי סבבה ומומלץ להתחלה! אז בקיצור כל פי'צר גדול שאני מסיים , אין תחושה גדולה יותר לקום בבוקר והקלוד שולח לי הודעה לווצאפ שהתהליך שמכיל המון תתי שלבים הצליח ו yeha ... זה נחמד!

תמונה

טוב אז על אותו משקל של ווצ'אפ הכלי השני שאני לא מוותר עליו הוא "RESEND" עוד API מעולה וחינמי שמאפשר לשלוח מיילים!! הגירסה החינמית מאפשרת לשלוח רק לעצמך, אבל אם רוצים לשלוח מיילים מהדומיין אז צריך לקשר את הרשומות DNS לרשומת הדומיין זה לא סיפור מורכב וכרגיל קלוד מסביר בצורה יפה ונוחה לעשות את זה. אז למה זה טוב ? באותו משקל גם ה Green Api הוא מאפשר לעדכן אותי על סטטוס בפיצ'רים או תהליכים . הוא יכול לשלוח מייל אם יש תקלה באיזה פרוייקט ?

דוגמא ? יש לי תהליך שרץ בצורה מחזורית באמצעות פיצ'ר בשם: Cron (נלמד על זה פעם הבאה כי זה בהחלט שווה טור.. ) ואני ביקשתי מקלוד שכל פעם שהתהליך הזה נכשל (התהליך הוא עושה Scrapping לאתר רטרו שיש לו חדשות כל לילה) אז במידה ויש כישלון באיסוף מידע , הרכיב של Resend ישלח לי מייל. בקיצור כלי מעולה לעדכון שלי על תהליכים , תקלות , הצלחות ומה לא... לי זה עובד מעולה!

אז זהו להפעם זה ה-2 כלים שאני עובד הרבה כמעט בכל פרוייקט . מקווה שהפקת ערך מהטור הזה. רק דגש למי שעובד במארקטינג על Green Api ממליץ בחום לעבוד עם הכלי הרשמי של Meta שנועד ל Scale יותר גדול ויותר מאובטח .

=====================================================

קצת עליי: קוראים אלכס גולדבלט, במקצוע שלי אני בודק תוכנה בחברה גדולה ואחד התחביבים שלי הוא מחשבי וינטאג' 8 ביט . אתם יכולים לבקר אותי כאן:

https://8bitretro.tech/

וכמובן אפשר לפנות אליי בפרטי לשאלות או התייעצויות

נכתב על ידי Commodore 64