לקריאה מהירה: שאלה בנושא שילוב אובסידיאן עם קלוד קוד
תוכן הפוסט
יש לי שאלה לגבי אוסידיאן:
גם בסדנה וגם בהדגמה שבוובינאר.
אנחנו אומרים לאובסידיאן לעבור על הפרוייקט ולהכין מסמכים מכל הקבצים.
בסדנה הפעלנו אותו כשעוד לא היה פרוייקט ובהדגמה בוובינר איתי מפעיל אותו כאשר יש כבר פרוייקט.
מה עדיף? (כאשר הפעלתי אותו כשהספריות היו ריקות הוא פשוט התעלם מהן)
שאלה שניה איך אני רוצה שהאובסידיאו יתייחס לskills?
האם שיתייחס לכל הסקילים כולם במסמך אחד?, או שייצר נוד אחד לכל סקיל? או בכלל לא יתייחס לספריה שלהם.
הסיבה שאני שואל היא
1. אני לא יודע מה אני רוצה שהוא יעשה
2. כל שלושת המקרים קרו אצלי על כן השאלה מה אני רוצה ומה עדיף?
שאלתי את קלוד, ולא יצאתי עם תשובה ברורה
נכתב על ידי עדי פ
תגובות ותשובות (2)
היי! ההתנהגות של קלוד באמת משתנה בין פרויקט ריק למלא, וגם לי לקח רגע להבין :)
המסקנות שלי-לי לפחות (ואשמח לשמוע עוד דעות 😊) מצאתי שעדיף לבקש ממנו להכין מסמכים כשכבר יש תוכן אמיתי. כשהספריות ריקות, לקלוד פשוט אין מה לנתח או לקשר, ולכן הוא בדרך כלל מתעלם מהן. אפשר כמובן גם להתחיל כשהפרויקט ריקולבקש שיבנה שלד של תיקיות וקבצי בסיס, אבל כדי לייצר תיעוד אמיתי ומסמכים מתוך הקבצים – שווה לחכות שיהיה לו "בשר" לעבוד עליו.
ניהול תיקיית ה-Skills - מניסיון, הדרך הכי נוחה היא לשלב בין הגישות. עדיף לא לדחוס את כל ה-skills למסמך אחד ענק, אלא לתת לכל סקיל קובץ נפרד משלו מאחורי הקלעים כדי שיהיה קל לעדכן ולתחזק אותם (ובעיניי גם חשוב לשים לב לא להעמיס - מספיקים 20 או גג 30 סקילים אחרת זה כבר כבד ובכנות גם לא הכרחי). במקביל, כדאי ליצור בתוך אובסידיאן מסמך אינדקס אחד מרכזי (למשל
Skills Index) שרק מסכם אילו סקילים קיימים, מה הם עושים, ומתי כדאי להשתמש בהם.
מקווה שזה עושה קצת סדר! תרגיש חופשי לשחק עם זה עד שתמצא את שיטת העבודה שתתאים לך :)
שיר הורוביץ
היי עדי!
תחשוב על זה ככה
אם זה פרויקט קיים כבר ואתה רוצה להטמיע עליו Obsidian אז אתה תצטרך ותוכל להתחיל לעבוד איתו מההתחלה, אם זה פרויקט בנוי כבר - אתה תוכל לשים את הסקילים ולבקש ממנו להריץ את הפעולה שמסדרת את כל קבצי הMD באובסידיאן.
בגדול אתה לא צריך להסביר לקלוד איך להשתמש בסקילים, כאשר אתה מתקין סקיל - הווא בוחר מתי נכון לדעתו להשתמש בסקיל, אתה כן יכול לכוון אותו ולהנחות אותו בעזרת Hooks בתהליך מתי אתה "מכריח" אותו להשתמש בסקיל מסוים.
איתי זרם